SEGRE

URBANISME

Balaguer inicia la urbanització de la Reguereta i liquida el Pla de Barris

Tretze anys després de començar les obres al centre, que han costat 25 milions, amb un sobrecost de 9 || L’actuació permetrà embellir l’antic safareig

La plaça de la Reguereta, amb el popular i antic safareig públic, que encara es conserva.

La plaça de la Reguereta, amb el popular i antic safareig públic, que encara es conserva.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La remodelació de la plaça de la Reguereta, al centre històric de Balaguer, és una de les obres que encara queden pendents del Pla de Barris de la capital de la Noguera, que es va iniciar el 2004 i ha permès la regeneració urbanística del nucli antic amb la creació de nous vials, equipaments i serveis, la demolició d’un centenar d’edificis i un sobrecost de més de 9 milions d’euros, ja que la millora ha costat un total de 25 milions.

No obstant, aquest enclavament del centre, amb l’antic safareig, va quedar sense disposar d’una assignació pressupostària i fins ara no s’hi ha pogut actuar. L’actuació arriba després que el consistori de la capital de la Noguera arribés a un acord amb l’Institut Català del Sòl (Incasòl) perquè es fes càrrec de les obres amb el compromís que fossin executades per una firma de la capital.

De fet, l’Incasòl va construir una promoció de vint-i-dos habitatges socials que van ser adjudicats el 2012, després de dos anys d’haver finalitzat les obres, sense haver executat la millora de la plaça i els carrers adjacents. Ara, els treballs preveuen la millora de l’antic safareig de la ciutat i els dos carrers, entre la plaça Sant Salvador i el carrer Sant Jaume, i la segona entre la Reguereta i el carrer Escala, respectant les llambordes antigues.

Les obres tenen un termini d’execució de tres mesos i es van licitar per 133.170 euros. D’altra banda, aquesta setmana també s’han iniciat les obres de renovació de la xarxa de desaigües del Barrinou que permetran reparar els desperfectes que va ocasionar la riuada del mes de setembre passat al centre.

Obres al centre

  • Barrinou. La capital també està executant les obres per renovar la xarxa de desaigües que va quedar danyada per la riuada del setembre de l’any passat del carrer Barrinou. Els treballs preveuen una inversió de 180.000 euros i es faran després de l’estiu.
  • La Reguereta. La urbanització de la plaça de la Reguereta és una de les actuacions més esperades del centre, ja que permetrà recuperar un dels llocs més emblemàtics de la ciutat. A la zona també es construeixen vint-i-dos pisos socials per a joves. 
tracking