SEGRE

TRIBUNALS

El TSJC obliga la Portella a pagar 200.000 euros a l'exsecretària

Confirma la sentència del jutjat contenciós administratiu de Lleida perquè la readmeti || Ha de cobrir els salaris impagats, interessos i cotitzacions socials

Imatge de l’entrada a la població de la Portella.

Imatge de l’entrada a la població de la Portella.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat l’ajuntament de la Portella a readmetre l’exsecretària interventora del consistori, acomiadada l’any 2012, i l’obliga, a més, a abonar a la demandant el pagament dels salaris des de l’1 de maig del 2012, a més dels interessos, les cotitzacions a la Seguretat Social i les costes del procés judicial.

Tot això suposarà que el consistori hagi de pagar a l’extreballadora uns 200.000 euros. La decisió del TSJC confirma la sentència dictada el juliol del 2016 pel jutjat del contenciós administratiu número 1 de Lleida al rebutjar els recursos presentats pel consistori.

Segons el representant legal de l’exfuncionària municipal, José Moragues, del despatx Moragues, l’ajuntament haurà de reincorporar la demandant en un lloc per complir les funcions de titularitat superior, ja que l’acomiadament és considerat “nul”. Tanmateix, no podrà ocupar el seu càrrec anterior, ja que està cobert per un funcionari de carrera.

La sentència assenyala que l’ajuntament ha de readmetre l’exempleada a l’anul·lar l’acomiadament

La sentència del TSJC, que ha estat recorreguda davant del Suprem, assenyala que el jutjat de Lleida va anul·lar l’acomiadament al considerar que l’ajuntament havia aplicat l’Estatut dels Treballadors quan l’exercici de la demandant era de funcions públiques.

L’exsecretària, segons l’ajuntament de la Portella, va ser sancionada per unes faltes comeses a l’exercici de les seues funcions, resa la sentència, per les quals va ser sancionada amb l’acomiadament, que ara queda anul·lat a l’espera del recurs davant del Suprem (vegeu el desglossament).

Si es confirma la decisió del Tribunal de Justícia de Catalunya, que dóna la raó a la demandant, el consistori hauria de readmetre-la i indemnitzar-la amb tots els salaris que no ha cobrat des que va ser acomiadada el 2012. Això suposa que, a raó de 2.595,62 euros mensuals i sumats els costos, cotitzacions i altres conceptes, uns 200.000 euros en total.

El consistori recorre davant del Suprem i insisteix que no tornarà L’alcalde de la Portella, Carles Català, va assegurar aquest dijous a aquest diari que l’ajuntament ja ha recorregut la sentència davant del Tribunal Suprem, l’última instància a la qual poden acudir. L’alcalde va destacar que la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no és ferma i va explicar que continuaran recorrent al considerar que l’acomiadament de l’exsecretària és vàlid. “No la readmetrem”, va assenyalar. De fet, l’actual alcalde va ser qui va decidir acomiadar la demandant davant d’una sèrie de suposats “errors administratius” comesos per l’exsecretària interventora que van provocar que el ministeri d’Hisenda reclamés a l’ajuntament la devolució d’uns ajuts del Pla Zapatero. Finalment, el jutge va exonerar l’ajuntament al comprovar que les obres es van fer.

tracking