SEGRE

PATRIMONI

Pinyana dóna el vistiplau a recuperar el Molí d'Almenar

Per fer circular l’aigua amb un salt

Canal Pinyana

Canal PinyanaAYUNTAMIENTO DE ALMENAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El canal de Pinyana veu amb bons ulls el projecte de l’ajuntament d’Almenar de condicionar l’entorn del Molí Fariner, una construcció del segle XIV i actualment en desús. L’objectiu és convertir-lo en una zona lúdica oberta als veïns i els visitants. Així ho va explicar aquest dijous l’alcaldessa, Teresa Malla, a una vintena de síndics de la comunitat general de regants.

La millora consistirà en la neteja de la bassa d’aigua estancada, que fa insalubre la zona, i en la creació d’una àrea de lleure amb arbratge i bancs que tindrà com a element central un sistema de circulació d’aigua a.a. canalitzada, amb un salt d’aigua, procedent del Canal de Pinyana, i que anirà a parar al mateix canal. L’actuació inclourà la col·locació d’una tanca de protecció d’uns 60 metres a la séquia, necessària per garantir la seguretat dels visitants.

La reforma serà a càrrec de la comunitat de regants que buscarà una solució per fer circular el cabal. Per la seua part, l’ajuntament de la localitat vol donar utilitat a l’immoble habilitant les dos grans sales que té per reobrir el Molí com a centre d’activitats professionals, culturals i de lleure.

tracking