SEGRE

SUCCESSOS SINISTRALITAT

Mor un motorista a Montanui en l'enèsim accident a l'N-230

El conductor, de nacionalitat francesa, va perdre el control i va sortir en un marge de la polèmica carretera || El sinistre va causar retencions al seu pas per Vilaller

Vista de les retencions ahir a Vilaller després de l’accident mortal a l’N-230.

Vista de les retencions ahir a Vilaller després de l’accident mortal a l’N-230.JORDI/TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un motorista de nacionalitat francesa va perdre ahir la vida al patir una sortida de via a l’N-230 a Montanui, a prop de Vilaller, a l’Alta Ribagorça, en l’enèsim accident mortal que registra aquesta polèmica carretera. Segons va informar la Guàrdia Civil, el sinistre es va produir poc abans de les cinc de la tarda al nucli d’Aneto. Per causes que es desconeixen i que s’investiguen, el motorista va perdre el control del vehicle i va caure al marge dret de la carretera.

Al tancament d’aquesta edició, les autoritats treballaven per concloure els treballs d’identificació de la víctima, de la qual es desconeixia l’edat. Així mateix, al lloc del sinistre, el trànsit es va regular de forma temporal amb pas alternatiu, una circumstància que va causar retencions a l’N-230 a Vilaller i va provocar cues en els dos sentits de la marxa. La circulació va recuperar la normalitat cap a les vuit del vespre.

Els accidents greus i mortals amb motoristes implicats han augmentat considerablement aquest 2017. A les carreteres lleidatanes, quatre motoristes han perdut la vida en accidents de trànsit en el que va d’any. L’N-230 és una de les vies negres i la seua millora és una reivindicació històrica dels veïns i alcaldes de la zona davant de l’elevada sinistralitat. Una exigència que, de moment, segueix sense tenir resposta.

L’últim accident mortal en aquesta carretera, al tram de la Franja, es va produir el passat 17 d’abril, després d’una col·lisió entre dos vehicles. A causa de l’accident, va morir un veí de Vielha de 41 anys.

En el que va d’any, un total de quinze persones han mort a les carreteres lleidatanes, quatre més que en el mateix període de l’any passat.

Tanmateix, la sinistralitat ha anat a la baixa en els últims anys gràcies a una major conscienciació i a les mesures de seguretat per reduir l’excés de velocitat i les distraccions al volant, els principals factors a l’hora de provocar un accident. En els últims nou anys, més de 500 persones han perdut la vida en un accident en alguna via de Lleida, i el 2007 va ser l’any més tràgic, amb fins un total de 89 víctimes mortals.

tracking