SEGRE

FERROCARRIL INCIDÈNCIES

Una avaria en un tren de la Pobla obliga a evacuar setze passatgers

Un dels dos nous combois va quedar aturat abans de l’estació de Tremp

Imatge d’arxiu dels dos nous combois a l’estació de Balaguer.

Imatge d’arxiu dels dos nous combois a l’estació de Balaguer.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una avaria en un dels trens de la línia de la Pobla de Segur va obligar ahir a evacuar setze passatgers que anaven en aquest comboi, que havia sortit a les 19.00 hores de l’estació de la Pobla de Segur i tenia previst arribar a l’estació de Lleida-Pirineus a les 20.35 hores, perquè va quedar aturat abans de l’estació de Tremp, al Pallars Jussà.

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) va haver d’evacuar els setze passatgers, que van ser trasllats en taxi a les seues destinacions, segons van confirmar fonts de la companyia. En aquest sentit, van haver d’esperar aproximadament una hora abans de ser traslladats a les seues destinacions. Fonts de la companyia van explicar que els tècnics van retirar de la circulació el comboi avariat per poder esbrinar d’on procedia la incidència, i que es va habilitar un servei alternatiu de bus per carretera per garantir l’últim trajecte de la línia de Balaguer a Lleida amb hora de sortida a les 21.43 hores des de la Noguera i arribada al Segrià a les 22.10 hores. Així mateix, segons la previsió d’FGC, avui els trens funcionaran amb normalitat. D’altra banda, alguns dels passatgers que es trobaven al comboi van manifestar les seues queixes a través de les xarxes socials perquè deien que havien d’esperar “més de tres hores per enllaçar amb una línia de bus”. No sabien si podien demanar un taxi per arribar a la destinació, tot i que el revisor de la línia els va informar que la companyia havia sol·licitat taxis per traslladar-los fins a Balaguer o fins a Lleida, van explicar els mateixos passatgers. Precisament, la d’ahir va ser la primera avaria que pateixen aquests nous combois, que van ser estrenats el juliol de l’any passat després de mesos d’espera.

Dos combois que van permetre augmentar els trajectes de la líniaAmb els dos nous trens fabricats a Suïssa, va entrar en vigor la nova operativa d’FGC, que va augmentar de quatre a deu els trajectes diaris entre Lleida i Balaguer, i d’un a quatre entre la capital del Segrià i la Pobla de Segur. La línia guanyava més freqüències que les que tenia a començaments del 2012, abans que el Govern les reduís dràsticament per les retallades. A més, la durada del viatge es va reduir en 15 minuts i els horaris faciliten la connexió dels trens amb els de la línia de l’AVE.

tracking