SEGRE

La calor propicia una intensa jornada d'incendis a Ponent

Els Bombers han treballat a Oliola, Torrefeta i Florejacs, Juncosa, l’Albi i Bell-lloc d'Urgell

L'incendi que ha afectat cultius a Oliola.

La calor propicia una intensa jornada d'incendis agrícoles i forestals a PonentAgents Rurals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les altes temperatures d'aquest dimecres han propiciat la primera jornada intensa d'incendis agrícoles i forestals de la temporada a la plana de Lleida. A Oliola, a la Noguera, el foc ha cremat prop de 42 hectàrees de cultius. El foc hauria estat provocat per una embaladora. El pagès que estava realitzant els treballs al camp ha pogut salvar la màquina gràcies a que portava els equips d’emergència primaris, com un extintor. La ràpida actuació dels bombers i el límit que ha trobat el foc amb el Canal d’Urgell ha afavorit que les flames no s’hagin propagat més.

L’onada de calor ha provocat també el primer incendi de la temporada a la Segarra. Ha estat en una zona propera al Castell de les Sitges, al terme de Torrefeta i Florejacs. Poc abans de les 12 del matí fins al lloc s’han desplaçat 4 dotacions aèries i 6 de terrestres. Han estabilitzat l’incendi sobre la una del migdia.

A les Garrigues, un incendi ha cremat 3.500 metres quadrats de vegetació forestal a Juncosa, a la zona de la Vall dels Estinclars.

D'altra banda, els Bombers han extingit ràpidament dos petits incendis; un a l'Albi i un altre a Bell-lloc d’Urgell, on ha cremat la tractora d'un camió i part d'un cobert d'una empresa de desballestament.

tracking