SEGRE

SUCCESSOS

Un home de 52 anys degolla el seu pare, de 90, al seu pis de Binèfar i s'entrega

Va assassinar el seu progenitor i va baixar a una botiga propera per demanar que truquessin a la Guàrdia Civil || Pel que sembla, l’agressor pateix problemes mentals i s’investiguen les causes de la tragèdia

Efectius sanitaris i de la Policia, ahir davant de l’habitatge on es va cometre el parricidi a Binèfar.

Efectius sanitaris i de la Policia, ahir davant de l’habitatge on es va cometre el parricidi a Binèfar.CONCHA SILVÁN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va detenir aquest dimarts un home de 52 anys acusat d’haver matat el seu pare amb una arma blanca a Binèfar. Segons les primeres investigacions, l’agressió es va produir al domicili familiar situat al carrer Primer de Maig després que el fill, José Antonio Mata, degollés el pare, d’uns 90 anys. Un cop va haver comès el crim, l’home va sortir al carrer i va acudir a una botiga que hi ha davant de casa seua i va demanar als empleats de l’establiment que truquessin a la Guàrdia Civil.

Els dependents de la botiga van explicar que, mentre eren a la rebotiga, van sentir sanglots i com l’home demanava que truquessin a la Guàrdia Civil. En aquell moment, l’agressor va decidir sortir fora i esperar assegut en un banc, per la qual cosa els dependents van alertar el 112.

Els primers a arribar a l’escena del crim van ser agents de la Policia Local de Binèfar, que el van arrestar i el van entregar a la Guàrdia Civil, que s’ha fet càrrec de la investigació sota les ordres del Jutjat de Guàrdia de Montsó. L’arrestat també va ser atès pels serveis sanitaris ja que tenia un tall a la mà.

El parricida, després del crim, va demanar ajuda en una botiga i va seure en un banc abans d’entregar-se

Al lloc dels fets, les autoritats van tallar el carrer i van precintar l’habitatge mentre esperaven l’aixecament del cadàver i mentre la Policia Judicial i els especialistes de la unitat científica de la Guàrdia Civil inspeccionaven el lloc del crim. A més de prendre declaració als testimonis, els agents van procedir a marcar el recorregut que havia fet el detingut després del crim i abans d’entregar-se a les autoritats.

Pare i fill vivien sols a la casa i el segon, que pel que sembla té problemes mentals, era el cuidador, ja que les altres dos filles de la víctima resideixen fora de la localitat. El succés va sorprendre els veïns de Binèfar ja que l’agressor, malgrat haver rebut tractament psiquiàtric, feia vida normal. La família és molt coneguda i es desconeixia que tinguessin problemes. aquest dimarts l’arrestat es trobava a comissaria.

Ponent ha viscut successos violents amb patologies mentals Ponent ha viscut episodis violents provocats per persones amb suposats problemes mentals. Així, per exemple, un jove de Bellvís de 21 anys es troba a la presó des del 7 de maig passat per matar la seua mare, una professora de 50 anys, a ganivetades després d’una discussió. Els fets van ocórrer a l’habitatge familiar quan el jove, amb problemes psicològics, va assassinar la mare i va agredir el seu germà petit, de 16, que va resultar ferit. El parricida va intentar fugir però va ser detingut pels Mossos. A la Franja, fa 18 anys, un jove va agredir violentament un metge quan va anar a fer-li una consulta a domicili. Els fets van ocórrer a Tolva, quan l’agressor, amb problemes mentals, li va obrir el cap amb una barra de ferro i va deixar el metge, de Benavarri, en coma i amb seqüeles.

tracking