SEGRE

COMUNICACIONS

El tren de la Pobla, sense servei 5 dies de Balaguer al Jussà per una revisió

Trasllat amb bus per permetre treballs de manteniment al cap d’un any d’estrenar-lo

Una de les màquines estrenades el juliol del 2016.

Una de les màquines estrenades el juliol del 2016.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ferrocarrils de la Generalitat substituirà la setmana que ve una de les noves unitats del tren de la Pobla per autobusos en el trajecte entre Balaguer i la Pobla de dilluns a divendres. El motiu, una revisió prevista al pla de manteniment de les màquines, acordat, segons fonts de FGC (titular de la via i els trens), entre l’empresa constructora i les administracions implicades, principalment Adif (titular dels gairebé dos quilòmetres de la via per la qual circula el tren a Lleida ciutat i que ha d’avalar les condicions de l’equipament).

Els treballs de revisió i manteniment es portaran a terme entre les instal·lacions del Pla de Vilanoveta i un taller pròxim a Barcelona, fins on es traslladaran per carretera les rodes del tren per tornejar-les.

A Lleida es desmuntaran els bogies (estructures que suporten les rodes) per permetre aquesta operació i es duran a terme revisions exhaustives dels circuits i totes les seccions de la unitat.

Fonts de l’empresa pública van remarcar aquest dimecres la impossibilitat de portar a terme l’operació en menys de cinc dies i van afegir que entre setmana és el període de menys demanda de passatgers entre Balaguer i la Pobla de Segur.

La revisió es produeix gairebé un any després de l’estrena de les màquines, fabricades a Suïssa, i l’operació es repetirà de manera periòdica. El servei es restablirà aquest dissabte per atendre el circuit del Tren dels Llacs.

El 80% del trànsit de la línia es concentra entre Segrià i Noguera La revisió d’una de les dos màquines que operen aquesta línia deixarà sense servei de tren el tram entre Balaguer i la Pobla de Segur i s’ha decidit afectar aquest tram perquè registra el 20% de la demanda, mentre que el 80% dels usuaris viatgen de Lleida a Balaguer. Les màquines es van estrenar el 24 de juliol de l’any passat i van comportar un increment de les freqüències (deu entre Lleida i Balaguer i quatre per sentit entre Balaguer i la Pobla) i una reducció del temps de viatge. La fabricant adjudicatària va ser l’empresa suïssa Standler.

tracking