SEGRE

PLE

La Diputació aprova tres milions per al seu nou edifici a Lleida

Insta la Generalitat a tornar a pagar el transport i el menjador escolar que la normativa estatal considera "no obligatori"

La Diputació aprova tres milions per al seu nou edifici a Lleida

La Diputació aprova tres milions per al seu nou edifici a LleidaMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple de la Diputació ha acordat avui canvis en els seus pressupostos per dotar amb tres milions d’euros les obres del seu nou edifici, un immoble de set plantes que acollirà serveis de l’ens provincial en un solar de Rambla Ferran de Lleida. L’acord, aprovat amb l’única abstenció de la CUP, preveu destinar a aquesta finalitat una reserva de crèdit que inicialment anava a destinar-se a l’hospital veterinari de Torrelameu.

El president, Joan Reñé, va puntualitzar que el canvi d’ús d’aquests fons, que formen part de la partida d’ajuts sociosanitaris "no suposa deixar de fer res del que hi era previst en matèria de salut". Va afegir que el nou immoble permetrà "millorar l’eficàcia del treball" en aquesta administració amb més de 500 empleats.

D’altra banda, el ple va acordar per unanimitat dos mocions de PSC i UA. La primera reclama a la Generalitat adaptar la normativa sobre guarderies municipals i reduir el seu cost per als ens locals amb menys població i recursos. Així mateix, insta el Parlament a tenir en compte les necessitats i limitacions específiques d’aquestes poblacions en l’elaboració de futures lleis.

La segona moció insta la Generalitat a pagar de nou el transport i el menjador escolar als alumnes de nuclis agregats que es desplacen a escoles dins del seu propi municipi. Aquests escolars queden fora de la normativa estatal, que només obliga a pagar aquests serveis que estudien fora del seu terme municipal. El Govern va deixar de sufragar-los anys enrere i, des d’aleshores, la Diputació s’ha fet càrrec d’aquest cost.

tracking