SEGRE

MOBILITAT

Menys velocitat per als camions en travessies de l'N-230 al Pirineu

Foment redueix el límit de 50 a 30 km/h a la de Bossòst i Vilaller ho espera per al juliol || El Pont ho aplica des de fa dos anys i Les ho demana per a tots els vehicles

Un dels nous senyals a Bossòst que limita la velocitat dels camions a 30 km/h a la travessia.

Un dels nous senyals a Bossòst que limita la velocitat dels camions a 30 km/h a la travessia.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els grans camions que circulen per l’N-230 hauran de reduir la velocitat fins als 30 quilòmetres per hora al passar per la travessia de Bossòst. El ministeri de Foment va reduir la setmana passada el límit de velocitat per als vehicles de més de 7,5 tones, mentre que els altres poden circular a 50 km/h.

Respon així a una petició que l’ajuntament va formular fa més d’un any i que comparteixen altres municipis en el traçat d’aquesta carretera al Pirineu de Lleida. Aquesta limitació s’aplica al Pont de Suert des de fa dos anys, mentre que Vilaller espera implantar-la a finals de juliol.

L’ajuntament de Vielha preveu esperar uns mesos per comprovar el resultat de limitar la velocitat als camions a la travessia de Bossòst. L’alcalde, Juan Antonio Serrano, va explicar que, si verifiquen que suposa una millora, es plantejaran demanar-ho també al ministeri de Foment.

El consistori de Les, per la seua part, ha sol·licitat a Foment reduir el límit de 50 a 30 km/h a la seua travessia, encara que, en aquest cas, per a tots els vehicles i no només per als vehicles pesants.

Al Segrià, on l’obertura de l’A-14 entre Lleida i Rosselló s’espera per al juliol com a alternativa a l’N-230 fins a Almenar, els ajuntaments de poblacions per les quals passa la carretera nacional estan d’acord amb l’actual límit de velocitat de 50 km/h a les travessies, però reclamen més mesures de seguretat.

Per la seua part, l’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, creu necessaris semàfors i passos de vianants elevats, en especial a la zona del polígon. No obstant, apunta, “Foment va avisar que no seria possible fins que s’acabi l’autovia”.

El primer edil de Rosselló, Josep Abad, també veu convenients més passos zebra, “ja que hem tingut atropellaments, encara que no mortals”. L’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla, va indicar que ja ha arribat a un acord amb Foment per instal·lar dos passos de vianants més al centre de la població.

Al seu torn, l’alcalde d’Alfarràs, Kleber Esteve, va indicar que demanaran una reunió amb Foment, “ja que és probable que, faltant l’últim tram de l’A-14 a Lleida, tot el trànsit es desviï cap a la població, de forma que serien recomanables més passos de vianants”.

tracking