SEGRE

FESTA AQUÀTICA

El 70% dels inscrits a la Transsegre, de fora de Lleida

Només el 30% són de la Noguera i altres comarques lleidatanes || Augmenten les mesures de seguretat i contra l’alcohol

Transsegre

TranssegreE. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 70% dels 1.758 inscrits (en 230 embarcacions) que aquest any participaran a la 33a edició de la Transsegre de Balaguer els dies 7 i 8 de juliol, procedeixen d’altres comarques catalanes fora de Lleida, d’Aragó, País Basc o fins i tot estrangers, entre altres punts, i només el 30% són de la Noguera i comarques lleidatanes, segons va explicar aquest dilluns la presidenta de l’organització de la festa aquàtica per excel·lència de la Noguera, Núria Toledo.

Així mateix, va explicar que s’han augmentat les mesures de seguretat i quedarà prohibit entrar a les barques amb begudes alcohòliques. “Les embarcacions seran revisades una per una i es requisarà tot l’alcohol que es trobi. Hem de ser més estrictes i evitar, així, situacions de risc. Quan s’acabi el descens es tornarà l’alcohol requisat”, va dir.

Les barques seran revisades una a una i es requisarà tot l’alcohol per guanyar més seguretat

A més, s’han ampliat més mesures de seguretat i s’instal·laran cartells informatius per evitar “mala praxi” durant el transcurs de la baixada, hi haurà més punts de vigilància i es farà un escorcoll més exhaustiu de totes les embarcacions que arribin a la meta durant els dos dies.

Entre les novetats d’aquesta edició destaca el canvi d’hora de la sortida de les barques amb l’objectiu de sumar més temps de calor durant els dos descensos pel riu. D’aquesta manera, dissabte s’avança a les 15.30 hores de la tarda la sortida des de Camarasa i diumenge des de la zona del partidor de Gerb, les barques podran entrar a l’aigua a partir de les 10.30 hores del matí.

Toledo va destacar que aquest any es tornaran a repartir bosses d’escombraries a totes les embarcacions per evitar abocaments de residus al riu. Una bossa que, de tornar-la plena a l’arribada del descens, es podrà canviar per un tiquet de 5 euros.

En aquesta línia, els organitzadors van fer una crida perquè els participants gaudeixin utilitzant el “sentit comú” i primin la seguretat abans de res, especialment amb les begudes alcohòliques. “No és necessari l’alcohol, la festa per si mateixa és prou peculiar i divertida com per passar-ho bé”, van explicar.

tracking