SEGRE

TAXES

Oliana incrementa la taxa d'acollida de la guarderia de 5 a 40 euros al mes

El servei es prestarà entre les 8 i les 9 del matí i també a la tarda

Imatge d’arxiu de la guarderia municipal d’Oliana.

Imatge d’arxiu de la guarderia municipal d’Oliana.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament d’Oliana ha donat llum verda a l’increment de la taxa mensual del servei d’acollida matinal (SAM) de la guarderia municipal amb una vintena d’inscrits, que passarà dels 5 euros mensuals d’ara als 40 euros. L’alcalde, Miquel Sala, va explicar que la modificació de l’ordenança era necessària per regular el servei, “era pràcticament irrisori el que es pagava ara pel servei, a més, no comptàvem amb una previsió i havíem de regular aquest servei d’acollida”, va dir.

La mesura preveu que tots els alumnes inscrits a la guarderia abans del 31 d’octubre pagaran una taxa de 40 euros i els inscrits després del 31 d’octubre, 50 euros. Així mateix, l’ordenança estableix que per als dies puntuals, el cost del servei serà de 3 euros l’hora de les vuit a les nou del matí, i de 5 euros per als matriculats a partir del mes de novembre.

Aquests preus també són vigents per a la franja de la tarda, de cinc a sis de la tarda. Els pares que optin per aquest torn hauran de pagar la mateixa taxa.

Segons Sala, la diferència dels 10 euros de més per als matriculats a partir del 31 d’octubre és que en el moment de fer les preinscripcions no s’especificava si al llarg de l’any serien usuaris d’aquest servei i per qüestions de ràtio era necessari contractar un altre monitor una vegada iniciat el curs.

D’aquesta manera, ja es coneix de forma anticipada quants nens utilitzaran el servei i a quants monitors hauran de contractar, va dir. Normalment funciona amb una ràtio específica de deu nens per monitor.

El servei l’ofereixen en el mateix centre monitors titulats amb experiència amb canalla i està dirigit a aquelles famílies que per l’horari laboral no poden portar els fills quan s’inicien les classes a les nou del matí o recollir-los abans de les sis de la tarda.

tracking