SEGRE

URBANISME

Mollerussa inclou en el Pla de Barris la travessia de Domènec Cardenal

Després de la recollida de firmes de veïns al ser un carrer del centre sense urbanitzar

La travessia és un dels pocs carrers sense urbanitzar de la ciutat.

La travessia és un dels pocs carrers sense urbanitzar de la ciutat.ESTER PIRÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Mollerussa ha encarregat la redacció del projecte de millora de la travessia de Domènec Cardenal, un dels pocs carrers sense urbanitzar de la ciutat. El projecte, amb un pressupost inicial de 115.757 euros, s’incorpora a la reforma del centre urbà subvencionada pel Pla de Barris de la Generalitat, les obres del qual, centrades en una desena de carrers i places, han de finalitzar durant l’any que ve.

La rehabilitació d’aquesta travessia sense sortida, sense asfaltar i sense clavegueram és una reivindicació d’alguns dels seus veïns, que fa uns mesos van iniciar una campanya de recollida de firmes al portal d’internet Change.org. L’alcalde, Marc Solsona, va puntualitzar aquest dimarts que l’encàrrec del projecte no implica obrir el carrer a l’avinguda del Canal. “Estem parlant amb tots els implicats per veure al final com l’executarem”, va afirmar.

Aquesta actuació s’emmarca en una modificació de crèdit de 230.382 euros que se sotmetrà a votació en un ple previst per demà, dijous. La sessió també preveu aprovar les contribucions especials que hauran d’abonar els veïns dels carrers Ciutat de Lleida, Estrella, Onze de Setembre i Santa Cristina, inclosos en la primera fase de les obres del Pla de Barris.

La meitat de la inversió en els quatre vials, de 526.494 euros, l’assumeix la Generalitat i el 50% restant, a parts iguals entre els més de 200 veïns afectats (131.626 euros) i l’ajuntament. Els treballs està previst que comencin al setembre.

D’altra banda, el ple també debatrà la licitació del servei de jardineria, després de quedar paralitzada el setembre de l’any passat al detectar un error al plec de clàusules. El servei, amb un pressupost anual de 400.000 euros per 4 anys, preveu la seua adjudicació durant l’últim trimestre d’aquest any.

tracking