SEGRE

OBRES

Deu carreteres de Lleida, en obres a l'estiu, i sis amb afectació al trànsit

Són de la xarxa viària de la Generalitat i la Diputació, mentre que Foment no preveu accions || Antiallaus a la C-28, Baiasca i C-14 al costat de Tres Ponts, entre d’altres

La Morana

La MoranaX. Santesmasses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Deu carreteres de Lleida estaran en obres al llarg d’aquest estiu i en sis d’aquestes hi haurà talls de circulació que afectaran els usuaris. Finalitzada l’època de les grans infraestructures i amb el nou tram d’autovia A-14 pendent d’inaugurar en els propers dies, el ministeri de Foment no té prevista cap actuació de magnitud a la xarxa viària de Lleida.

En canvi, Generalitat i Diputació aborden diferents reformes que majoritàriament aprofitaran els mesos d’estiu per planificar les afectacions al trànsit amb la menor repercussió. Accions Per exemple, la conselleria de Territori porta a terme actuacions a l’L-303, la carretera que va de les localitats d’Agramunt a Cervera, amb afectacions puntuals amb el tall d’un carril de circulació i pas alternatiu regulat.

A la C-14 està ordenant també els accessos cap als nuclis de la Figuerosa, Riudovelles, Gra, Sant Martí de la Morana i la Morana; a l’L-313, du a terme una millora d’accessos al tram de Guissona a Oliola a Torrefeta i Florejacs, amb afectacions puntuals i pas alternatiu senyalitzat. I al Pirineu, la conselleria preveu la implantació de barreres antiallaus o visera a la C-28 (accés al port de la Bonaigua) en un quilòmetre entre la Verge d’Ares i la variant dels Avets.

També al Pirineu, porta a terme millores a la sortida del túnel de la C-14 a Organyà i abans de Tres Ponts, mentre no es comença la construcció del nou túnel. Pel que fa a la Diputació, condiciona aquest estiu l’LV-3231 d’Agramunt a Tornabous, la C- 230a entre Sarroca de Lleida i Torres de Segre i l’LV-2021 de Tàrrega a Sant Martí. D’altra banda, construeix l’accés a Baiasca i un mur a l’LV-4036 a Lles de Cerdanya.

les claus

  • Carreteres de la Generalitat. Reforç de l’L-303 a la C-14 a Agramunt; millora de nus C- 14 i L-310; millora de l’L-313 de Ponts a Oliola i millora de la C- 14. Totes compten amb afectació al trànsit. La instal·lació d’antiallaus a la C-28 no comporta afectació.
  • Carreteres de la Diputació. A l’L-3231 i la C-230a hi haurà restriccions al trànsit.

Montblanc convoca protestes per una nova aturada a l’A-27 L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va anunciar aquest dimecres una nova mobilització en forma de tall de carretera diumenge dia 23 com a protesta per una nova paralització de les obres de construcció de l’autovia A-27 de Tarragona a Montblanc i Lilla. Va explicar que a l’últim tram de l’autovia de Tarragona a Montblanc abans de construir el túnel de Coll de Lilla (a Fontscaldes) les obres de perforació per a fonamentació han posat al descobert que els materials del subsòl no són prou sòlids, cosa que obligarà a incorporar un modificat al projecte. Això suposarà un nou retard, i “després d’anys de paralització no pot ser que no haguessin estudiat el subsòl”. Andreu va af irmar també que espera comptar amb alcaldes de Lleida en la mobilització al costat de l’AP-2.

tracking