SEGRE

INFRAESTRUCTURES

El ministre de Foment inaugurarà dilluns l'autovia entre Lleida i Rosselló

Un tram de sis quilòmetres que se sumarà als deu ja oberts fins a Almenar

El nou tram de l’autovia A-14 entre Lleida i Rosselló.

El nou tram de l’autovia A-14 entre Lleida i Rosselló.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’autovia A-14 entre Lleida i Rosselló entrarà en servei dilluns vinent, després d’un acte inaugural que presidirà el ministre de Foment, Íñigo de la Serna. Són poc més de sis quilòmetres, però suposaran una important millora en la mobilitat al nord del Segrià, ja que connectaran la capital amb els deu quilòmetres d’autovia ja oberts fins a Almenar.

Això permetrà descongestionar l’elevat volum de trànsit de l’N-230 i agilitzarà la circulació a la carretera nacional, que concentra més d’una vintena de rotondes en tot just 24 quilòmetres.

Amb les obres finalitzades, és possible apreciar des de l’exterior senyals que indiquen trams on el límit de velocitat serà de 100 quilòmetres per hora, en lloc del genèric de 120 km/h. També apareix en cartells la nova denominació d’“Autovía de la Ribagorza” que ha adoptat el ministeri per a l’A-14.

El primer tram entre Rosselló i Almenar, obert fa cinc anys, amb prou feines ha registrat trànsit des d’aleshores, a causa que requereix una llarga volta tant d’entrada com de sortida per recórrer tan sols deu quilòmetres d’autovia.

La prolongació fins a Lleida donarà més utilitat a aquesta infraestructura, el tram de la qual fins al límit provincial amb Osca haurà de sortir a concurs aquest mateix any, segons les previsions del Govern.

La seua continuïtat fins a Sopeira és objecte de nous projectes actualment en procés de redacció, mentre que Foment haurà d’elaborar nous estudis per establir quin tipus d’infraestructura adoptar des d’allà fins a Aran.

tracking