SEGRE

MUNICIPIS OBRES

Inicien la demolició de la vella farinera de Mollerussa

Malgrat les peticions per conservar-la

Operaris han començat a treballar a la teulada amb l’ajuda d’una grua.

Operaris han començat a treballar a la teulada amb l’ajuda d’una grua.X. FARRENY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La demolició de l’antic edifici de la Farinera de Mollerussa, de finals del segle XIX, ha començat amb els primers treballs per desmantellar la teulada i la demolició de bona part de la caseta annexa. Operaris treballaven ahir a l’immoble amb ajuda d’una grua de grans dimensions. Es tracta d’una actuació autoritzada per l’ajuntament i prevista per la planificació urbanística del municipi.

Tanmateix, ha estat objecte de polèmica en les últimes setmanes a causa de diferents peticions per evitar la demolició i conservar aquest immoble històric, que es troba en estat ruïnós. Una d’aquestes la va formular el grup municipal d’ERC, a l’oposició, mentre que una altra procedeix del Grup de Recerques Mascançà, partidari també de la conservació de l’immoble com un testimoni de la història de la capital del Pla.

L’equip de govern de PDeCAT ha donat llum verda a la sol·licitud de demolició del propietari de l’edifici, al considerar que està emparada pel pla d’ordenació urbanística. Una planificació que, assenyalen, es va aprovar durant el mandat de PSC i ERC al govern de Mollerussa.

tracking