SEGRE

PROJECTES

El nou geriàtric de Masia Salat de les Borges tindrà cent places i costarà tres milions

Els promotors presentaran el projecte el dia 30 de juliol a la Casa de la Cultura del municipi i esperen captar participacions || Preveuen estrenar el centre la tardor del 2018, quan finalitzin les obres

Imatge de les instal·lacions de l’antic hotel de Masia Salat que es transformarà en geriàtric.

Imatge de les instal·lacions de l’antic hotel de Masia Salat que es transformarà en geriàtric.OSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La nova residència d’ancians que un grup d’empresaris ha projectat a l’hotel Masia Salat de les Borges Blanques tindrà cent places en 65 habitacions i costarà més de tres milions d’euros. El projecte es presentarà en públic el proper dia 30 de juliol a la Casa de la Cultura de les Borges, al costat de la biblioteca pública, i els promotors preveuen obtenir participacions per finançar part del projecte.

Un d’ells, Josep Valero, va explicar que la previsió és que la tardor del 2018 el centre pugui obrir al públic. L’edifici necessita millores per adaptar les instal·lacions a la normativa que requereix aquest tipus d’establiments assistencials, encara que l’estructura de l’antic hotel afavoreix molt la feina, va dir.

Va explicar que hi haurà cent places en 65 habitacions, de les qual n’hi haurà de dobles i d’individuals. A més, s’han d’adequar les zones comunes i canviar les instal·lacions elèctriques i de refrigeració, entre altres aspectes.

Els impulsors d’aquesta iniciativa han creat la societat Residència Geriàtrica l’Oliver, que va pagar per l’immoble 1,3 milions d’euros. A aquesta quantitat s’hi ha de sumar els costos de la redacció del pla especial urbanístic necessari per poder canviar els usos, “perquè fins ara l’hotel es trobava en una zona rústica i no era una zona de serveis com ha de ser per ser una residència”, i el cost de l’adequació de l’immoble, va dir. “Tot plegat superarà els tres milions d’euros d’inversió per fer realitat el projecte”, va assegurar.

No obstant, va explicar que la creació de la societat ve motivada per l’objectiu social d’obrir la iniciativa a tots els veïns de les Borges i els diferents pobles de les Garrigues. “Es crearan diverses participacions i tots els que hi estiguin interessats podran formar part del projecte que és molt necessari per a les Borges Blanques i la comarca.”

Els promotors també han convidat tots els alcaldes de la comarca perquè puguin conèixer aquesta iniciativa. “Durant els últims mesos s’ha parlat molt del que farem a Masia Salat, i creiem que ha arribat l’hora d’explicar aquesta iniciativa social que sens dubte serà un bé per a tothom”, va dir.

les dades

  • 3 Anys tancat. L’Hotel Masia Salat de les Borges Blanques, vora l’N-240, fa més de tres anys que està tancat.
  • 1,3 milions. És la quantitat que van pagar els promotors de la residència per adquirir l’immoble al BBVA. 

Complex turístic amb restaurant que va tancar les portes el 2014 L’Hotel Masia Salat va ser adquirit pel BBVA per impagaments dels antics propietaris, la família Riera, el 2014. L’any passat el va treure a la venda per 1,3 milions després de netejar i condicionar la infraestructura, que presentava un veritable estat de deixadesa. L’hotel va obrir el 2007, tenia tres estrelles i està ubicat al costat de l'N-240, entre Juneda i les Borges Blanques.Han estat diversos els inversors que s’han interessat per adquirir aquest immoble i mantenir aquesta funció tenint en compte la falta d’allotjaments d’aquesta mena a la capital. El BBVA també és titular del restaurant, ara desmantellat i dels terrenys de prop d’una hectàrea en què s’ubicava el jardí de l’univers.No obstant, no ha prosperat cap de les propostes fins a la de transformar l’hotel en un geriàtric. El Parc de l’Oli, també tancat des de fa un any, pertany a la fundació del Parc de l’Oli de la família Riera.

tracking