SEGRE

MUNICIPIS

Vilagrasseta, primer poble a Catalunya a dedicar una plaça a l'1-O

La plaça està situada en el que va ser el pati de l’escola.

La plaça està situada en el que va ser el pati de l’escola.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vilagrasseta tindrà la primera plaça de Catalunya amb el nom 1-O, dedicat al referèndum sobiranista del primer d’octubre. La inaugurarà demà dissabte en el transcurs de la Festa de la Diversitat, la igualadina i presidenta de la comissió parlamentària d’investigació sobre l’operació Catalunya Alba Vergès. L’alcalde, Vicens Roig, considera que Catalunya viu un moment de màxima importància de la seua història i “en vull deixar constància”.

La plaça està ubicada a l’antic pati de l’escola, edifici que avui es manté intacte amb les funcions de local social. El consistori ha construït un mur de contenció a l’entorn de la nova plaça i ha obert un accés per a vehicles i per a persones amb mobilitat reduïda.

A la plaça s’ha instal·lat nova il·luminació. Segons Vicens Roig, en una segona fase es portarà a terme la pavimentació de la plaça, que té uns 300 metres quadrats, perquè sigui el centre d’activitats festives. La celebració pretén rellançar la Festa d’Avis del municipi, ara Festa de la Diversitat. De fet, Vilagrasseta té només una desena d’habitants i la meitat són nous veïns.

La jornada es pretén convertir aquest dia en la festa del municipi i comptarà amb més de vuitanta participants de les poblacions de Vilagrasseta, la Guàrdia Lada, Montoliu, Cabestany i l’Ametlla. La inauguració de la plaça i el descobriment de la placa tindrà lloc a les dotze del migdia, si bé es portaran a terme activitats lúdiques durant tota la jornada i també un dinar popular.

tracking