SEGRE

MUNICIPIS PLENS

Alcarràs avala la decisió de l'alcalde de no hissar la bandera espanyola

La façana de l’ajuntament d’Alcarràs, sense la ‘rojigualda‘.

La façana de l’ajuntament d’Alcarràs, sense la ‘rojigualda‘.AYUNTAMIENTO DE ALCARRÀS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’ajuntament d’Alcarràs va aprovar dijous una moció per donar suport a la decisió de l’alcalde, Miquel Serra, de no hissar la bandera espanyola a pesar d’haver rebut un requeriment de la subdelegació del Govern a Lleida en el qual es recordava l’obligació de tenir la rojigualda hissada. El text es va aprovar amb els vots a favor d’Esquerra Republicana (al govern municipal) i el PDeCAT, l’abstenció de Sempre Alcarràs i el vot en contra del Partit Popular.

L’alcalde va enviar una carta a la subdelegada, Inma Manso, explicant-li que farien cas omís de la petició, que van rebre després que un veí presentés una sol·licitud al consistori i a la subdelegació per demanar que es complís la llei de Banderes. En la resposta, Serra afirma que posar la bandera al balcó “provocaria malestar i desacord per part d’una àmplia majoria dels ciutadans d’Alcarràs que han expressat que volen tenir el dret a decidir el futur del seu país”, i assegura que “la col·laboració institucional” que demanen al consistori “no existeix al permetre que el dia 1 d’octubre hi hagi urnes als casals i locals municipals per permetre un referèndum que ha decidit el Parlament obeint el mandat de tots els catalans”.

A més, l’alcalde lamenta que l’Estat els acusi d’“incomplir la llei” i, en canvi, “tombi il·legalment i injustament les lleis aprovades per tot un Parlament”.

tracking