SEGRE

EMERGÈNCIES

Mor ofegat un home de 42 anys al caure a un canal a Alcarràs

La víctima, veïna de la localitat, passejava amb la família pel polígon del Revés || Els Mossos d’Esquadra investiguen els fets, però tot apunta a un accident

Vista del canal al costat del riu Segre on es va produir l’accident mortal dissabte a la tarda.

Vista del canal al costat del riu Segre on es va produir l’accident mortal dissabte a la tarda.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí d’Alcarràs de 42 anys va morir dissabte ofegat al caure de forma accidental a un canal al costat del riu Segre mentre passejava amb la família a prop del polígon Revés de la localitat del Segrià. L’avís de l’accident es va rebre a les 20.40 hores quan els familiars van alertar que l’home, de nacionalitat romanesa, havia caigut a l’aigua i no podia sortir perquè no sabia nadar.

Els Bombers de la Generalitat van activar set dotacions terrestres i el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) Subaquàtic per intentar rescatar l’home. Tanmateix, quan van aconseguir treure’l de l’aigua, aquest ja havia mort.

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir les causes de la mort, que hauran de confirmar l’autòpsia, encara que les primeres informacions apunten a una mort accidental, ja que l’home va caure a l’aigua després de relliscar. Per la seua part, el SEM també va activar una unitat psicològica per donar suport als familiars de la víctima. 

A finals de juny, submarinistes dels Mossos d’Esquadra van rescatar el cadàver d’un home que va aparèixer al canal d’Aragó i Catalunya al seu pas per la Saira, a Almacelles. La víctima seria un temporer d’origen portuguès que havia desaparegut dies abans. En aquell moment, la investigació va descartar signes de criminalitat i s’apuntava a un accident. 

Així mateix, a començaments d’any, un veí de Artesa de Lleida va morir ofegat quan intentava rescatar el seu gos, que havia caigut a l’interior d’una bassa.

Un accident similar al que va ocórrer el desembre de l’any passat, quan un jove de 36 anys de Saidí es va ofegar al provar de rescatar el seu gos caigut a una bassa. Segons un balanç de la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme, l’any passat van morir quatre persones ofegades a les comarques lleidatanes.

La xifra suposa un descens d’un 66 per cent respecte a la registrada el 2015, quan segons aquesta federació van morir per ofegament dotze persones a Lleida. Entre elles destaquen les quatre ancianes d’una residència d’Agramunt que van morir a l’inundar-se la seua habitació per una riuada o dos piragüistes (un de 12 anys) a Rialp.

tracking