SEGRE

PATRIMONI

Alcarràs ja taxa l'antiga casa de Macià per tramitar la compra al propietari

Després de descartar la permuta per desacords

El despreniment a la teulada i les esquerdes s’aprecien en l’estructura de la casa.

El despreniment a la teulada i les esquerdes s’aprecien en l’estructura de la casa.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pèrits de l’ajuntament d’Alcarràs estan fent una taxació de la que va ser la casa de l’expresident Francesc Macià, a la zona de Vallmanya, així com del seu entorn, per poder procedir a l’adquisició. Així ho va assegurar aquest dimarts l’alcalde, Miquel Serra, després de descartar una permuta ja que els veïns amb propietats limítrofes no estan disposats a la venda de finques per fer un intercanvi que resulti satisfactori a l’actual propietari de l’immoble.

L’objectiu del consistori és frenar la progressiva degradació d’aquesta casa en la qual s’han registrat despreniments a la teulada i algunes esquerdes en l’estructura. La CUP va sol·licitar dilluns que es recuperi la casa pairal de Macià ja que es troba en un alarmant estat de ruïna que pot ser irreversible si no s’hi actua de forma ràpida (vegeu SEGRE d’aquest dimarts). A més, van reclamar que es doni un ús públic a aquesta casa.

El principal objectiu és frenar la degradació a la teulada i l’estructura, que amenacen ruïna

En aquest sentit, Serra va indicar que s’està fent la valoració de la casa i els seus voltants, que tenen una extensió de 2,7 hectàrees, encara que es troba dins d’una finca més gran, d’unes 200, per saber el preu just de tota l’extensió que es vol adquirir.

“Ara per ara, no podem pensar en quin ús se li donarà ja que el principal objectiu és comprar la casa i el terreny limítrof pel preu que els tècnics indiquin i arribar a una acord amb el propietari”, va dir.

L’alcalde va remarcar que l’economia municipal no està “per tirar coets” ja que, una vegada adquirit l’immoble, s’haurà d’assentar, restaurar i reforçar l’estructura. S’ha de recordar que en antics mandats de CiU ja es va pensar a fer una casa de colònies i ara la CUP planteja un centre d’interpretació o algun tipus d’allotjament rural.

tracking