SEGRE

INFRAESTRUCTURES

FGC revisarà a peu i pam a pam la línia de la Pobla

Treballs de manteniment de la via, que treu a concurs per 1,8 milions || Per controlar drenatges i assentaments de terra

El tren de la Pobla al seu pas per un dels ponts de la línia.

El tren de la Pobla al seu pas per un dels ponts de la línia.AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) revisarà a peu i pam a pam les vies del tren de la línia de la Pobla de Segur, i ho farà a través d’una empresa que s’encarregarà del manteniment de les vies.

Es faran inspeccions de vigilància a peu que es portaran a terme tres cops per setmana per poder descartar la presència de possibles assentaments dels terrenys, vigilar l’estat dels drenatges i controlar l’augment de la vegetació, segons consta a les clàusules del nou concurs que FGC ha tret a licitació per 1,8 milions i per quatre anys, prorrogables a dos més.

L’empresa pública catalana porta a terme el manteniment de forma directa de la línia des de principis del 2015. Amb aquest nou concurs, preveu realitzar en total 156 inspeccions anuals que tindran un cost de 160 euros per revisió (25.000 euros a l’any).

S’incidirà especialment, segons les clàusules tècniques, en la vigilància del tram entre Balaguer i Gerb, d’aproximadament quatre quilòmetres. Uns treballs que seran executats per una brigada de tres membres. També es faran vigilàncies mensuals de la via amb un carro per al qual es requerirà un agent especialitzat.

La firma adjudicatària del manteniment de la línia haurà de disposar d’una brigada amb un encarregat, un capatàs, sis peons i un soldador per actuar amb el menor temps possible en cas d’emergència o de presència d’alguna anomalia que impedeixi la circulació dels combois.

El servei que s’ha tret a licitació també inclou el manteniment correctiu de la via i les pantalles de protecció al llarg del recorregut. Ferrocarrils de la Generalitat invertirà més de 380.000 euros anuals en la seguretat de la infraestructura, així com les intervencions correctives de la línia de la Pobla.

Augment de passatgers amb els nous combois En el primer any dels nou combois, un total de 167.514 passatgers han utilitzat el nou servei, que va significar un augment de les freqüències i trajectes. Hi ha quatre trajectes diaris a la Pobla i l’últim surt de Lleida a les 17.30 hores. Fins a la capital de la Noguera hi ha deu trajectes per sentit cada dia.

tracking