SEGRE

SALUT

L'hospital d'Andorra serà centre de referència de pacients de Lleida

La ministra de Sanitat assegura que l’executiu treballa per teixir “aliances” entre els dos països || Conveni per traslladar persones amb infeccions d’alt risc

La ministra, en la visita a la Seu amb el copríncep d’Andorra.

La ministra, en la visita a la Seu amb el copríncep d’Andorra.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, va afirmar aquest dimarts que el Govern estatal treballarà perquè l’hospital Nostra Senyora de Meritxell d’Andorra pugui ser centre de referència per a ciutadans del Pirineu català i l’aragonès.

Aquest fet permetria que pacients de l’altre costat de la frontera, per exemple veïns de l’Alt Urgell, podrien visitar-se per especialistes d’Andorra o realitzar proves mèdiques que evitarien trasllats que ara es fan fins a centres mèdics de Lleida. “Cada vegada hi ha menys fronteres”, va afirmar.

“Treballem per anar cada vegada més coordinats i teixir aliances entre el Govern andorrà i el Govern espanyol, juntament amb la comunitat autònoma de Catalunya i la d’Aragó, per teixir aliances que afavoriran els andorrans i els espanyols que viuen als dos Pirineus”, va manifestar.

La ministra va fer aquestes declaracions en la seua visita al Principat d’Andorra, on va firmar un conveni amb el seu homòleg andorrà, Carles Álvarez, que preveu el trasllat de persones diagnosticades amb malalties infeccioses d’alt risc per al tractament en centres mèdics especialitzats espanyols. Amb aquest protocol s’amplia l’acord que ja hi havia entre els dos països des del 2015 i que permetia el trasllat de persones diagnosticades amb el virus de l’Ebola.

Álvarez va celebrar la bona col·laboració entre els dos estats i va destacar el benefici del protocol per evitar la propagació de malalties infeccioses. Montserrat va mostrar el suport d’Espanya al procés de negociació de l’acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea.

Així mateix, va valorar de forma positiva l’anunci sobre la voluntat de fer de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell un centre de referència del Pirineu. “Qualsevol aproximació dels recursos de salut al territori és positiu”, va opinar, encara que “haurem d’esperar a veure com es concreta”, va afegir Batalla.

les claus

  • Trasllats. Protocol per al trasllat de persones diagnosticades amb malalties infeccioses d’alt risc per al seu tractament en centres mèdics especialitzats d’Espanya.
  • Sant Hospital. L’hospital de la Seu disposa d’un conveni amb el servei de radiologia d’Andorra per enviar les proves radiològiques perquè siguin valorades per radiòlegs d’Andorra. 

La Seu lamental’anunci sense conèixer abans els detalls L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va lamentar que la ministra visités la ciutat i posteriorment fes declaracions relacionades amb qüestions de salut que afecten l’hospital de la capital de l’Alt Urgell sense abans haver tingut cap contacte amb el consistori. “Coneixem la voluntat per la premsa i opinem que abans de parlar de qüestions d’aquest tipus ens hauria d’haver comunicat la intenció per conèixer també la realitat del nostre centre sanitari”, va afegir.

tracking