SEGRE

EMERGÈNCIES

Cremen 15 ha a Vallbona de les Monges

El foc forestal es va iniciar a la mateixa zona on es van cremar prop de 900 hectàrees l’estiu passat || Sis persones evacuades a l’Arnau després d’un incendi en un habitatge a Agramunt

Mitjans aeris van remullar la zona cremada a Vallbona.

Mitjans aeris van remullar la zona cremada a Vallbona.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El foc va calcinar aquest dimecres 15 hectàrees de vegetació forestal a Vallbona de les Monges, un incendi que va fer saltar totes les alarmes perquè els veïns de la zona encara recorden els dos que l’estiu passat van calcinar prop de 900 hectàrees.

Els Bombers van rebre l’avís a les 13.51 hores i el foc es va iniciar a peu de la carretera LV-2335, en el quilòmetre 9. Les causes són investigades pels Agents Rurals i no es descarta que fos intencionat o per una negligència. Fins al lloc es van desplaçar 26 dotacions de Bombers.

El responsable de la unitat territorial dels Bombers de la regió d’emergències de Lleida, Àlex Espinosa, va explicar que l’incendi es va propagar “molt ràpidament” a causa de la topografia del bosc, amb un fort pendent, i pel vent. Espinosa va assenyalar que “el foc no va anar a més a l’afectar una zona ja cremada”.

Protecció Civil alerta avui del risc elevat d’incendi i la intensa calor en cinc comarques de Ponent

Per la seua part, l’alcalde de Vallbona de les Monges, Ramon Bergadà, va agrair la “ràpida actuació dels Bombers i dels Rurals” i va destacar la “mobilització de tots els veïns del poble que es van mostrar disposats a ajudar”. Al lloc també van treballar Mossos d’Esquadra, l’Agrupació de Defensa Forestal i agricultors.

Els Bombers també van treballar aquest dimecres en un incendi a Maldà, amb 6.500 metres quadrats de matolls i cultius, i en un altre de forestal a Rosselló, que va cremar dos hectàrees agrícoles.

D’altra banda, sis veïns van ser evacuats a l’Arnau per inhalació de fum a l’incendiar-se el menjador d’un pis a Agramunt. El foc es va iniciar en un habitatge d’un edifici de sis plantes a l’avinguda Catalunya i va obligar a confinar alguns veïns. El SEM va atendre quinze persones. A Agramunt també hi va haver un altre incendi al matí en una casa.

Una ferida en un incendi a Lleida Una dona va haver de ser evacuada aquest dimecres a l’Arnau de Vilanova per inhalació de fum i cremades de primer grau a la mà, al registrar-se un incendi al seu habitatge de Cappont. El foc va afectar la cuina del pis, ubicat al carrer Riu Sió, i va cremar el mobiliari. Al lloc van treballar Bombers, Mossos i la Urbana.

Mitjans aeris van remullar la zona cremada a Vallbona.

Mitjans aeris van remullar la zona cremada a Vallbona.EDGAR ALDANA

Mitjans aeris van remullar la zona cremada a Vallbona.

Mitjans aeris van remullar la zona cremada a Vallbona.EDGAR ALDANA

tracking