SEGRE

REFORMES

Cervera acaba la renovació del centre històric després de més d'un any d'obres

Avui està previst que el mercat setmanal torni a celebrar-se a la ubicació habitual

La tanques desapareixeran avui mateix.

La tanques desapareixeran avui mateix.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cervera ha finalitzat les obres de remodelació de la plaça i el carrer Santa Anna i de la plaça Sant Miquel i, amb aquestes, les obres de reforma del centre històric que van començar fa més d’un any.

Els operaris acabaven aquest dijous d’instal·lar l’escut de la ciutat a la plaça Santa Anna i avui divendres està previst que el mercat setmanal torni a celebrar-se a la ubicació habitual, en ple centre de la ciutat. Malgrat tot, al llarg dels pròxims dies, està previst finalitzar algunes connexions dels serveis bàsics i ultimar petits detalls, segons va confirmar l’alcalde, Ramon Royes.

Val a recordar que les obres de reforma del centre històric van començar a la capital de la Segarra a finals d’abril del 2016. El projecte, amb un pressupost de 2,2 milions d’euros, ha afectat una desena de carrers i places de la ciutat. L’actuació s’emmarcava en el projecte de l’1,5% que la Generalitat destina a projectes per a la conservació del patrimoni cultural i històric.

Entre els carrers que s’han remodelat, destaquen Santa Maria, Sant Domènec i General Güell, així com les places Sant Domènec i Sant Magí i les que formen part de l’última fase de les obres: la plaça i el carrer Santa Anna i la plaça Sant Miquel. De forma paral·lela, i amb una aportació del Pla de Barris, la Paeria ha millorat els carrers Barcelona i Barbacana.

Finalment, també s’han portat a terme actuacions de millora en edificis públics del centre històric, com ara la façana de la Paeria. Queda pendent fer una petita intervenció a l’antiga biblioteca.

Sumant a la millora d’aquests carrers i places la conversió en zona de vianants de la plaça de la Universitat que es va portar a terme fa tres anys, la capital de la Segarra pot presumir de comptar amb un eix per a vianants de dos quilòmetres pel centre històric i comercial de la ciutat.

tracking