SEGRE

TURISME

Lleida registra el major repunt del turisme en anys entre gener i juny, amb un 8,5% més

Un augment rècord de l’ocupació que triplica el ritme de creixement de l’economia lleidatana || Al pla i al Pirineu, encara que l’afluència d’estrangers creix menys que a Catalunya i Espanya

Turistes refrescant-se ahir a les piscines del càmping de Sant Llorenç.

Turistes refrescant-se ahir a les piscines del càmping de Sant Llorenç.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els sis primers mesos del 2017 han deixat unes xifres rècord per al turisme a Lleida. Les dades preliminars d’ocupació en hotels, apartaments, càmpings i cases rurals mostren un notable dinamisme durant aquesta primera meitat de l’any que gairebé triplica el ritme de creixement de l’economia a Ponent, que és d’un 3% en el mateix període de l’any passat.

Així es reflecteix en l’estudi de Francisco Garcia Pascual, de la Càtedra de Turisme d’Interior i de Muntanya de la Diputació i la UdL, que, a més, revela que el dinamisme turístic s’estén per tota la demarcació.

L’autor ho atribueix a un canvi en els hàbits de lleure de les classes mitjanes urbanes després de la crisi, i assenyala que els visitants valoren les activitats culturals i tradicionals, així com les relacionades amb la natura, de les quals Lleida ofereix un ampli ventall.

Entre els mesos de gener i juny, s’han allotjat a les comarques de Lleida un total de 533.000 viatgers, la qual cosa suposa 1.189.712 pernoctacions. Si es compara aquesta ocupació amb el mateix període del 2016, representa un augment del 8,5% dels viatgers a Lleida i un 5,7% en les pernoctacions, un ritme fins i tot superior al registrat a Catalunya i la resta d’Espanya.

A Catalunya, l’increment del nombre de visitants va ser del 8,2%, encara que el de pernoctacions va ser del 7,5%, i a Espanya, aquests valors van ser del 6,1% i del 5,4%, respectivament.

Segons aquest estudi, s’ha registrat un increment en el nombre de viatgers catalans i d’altres punts de l’Estat espanyol molt elevat, del 9,5%, en concret, molt per sobre dels índexs de Catalunya o d’Espanya, que van ser del 5,1% i del 3,9%, respectivament.

Durant el mateix període, les comarques del pla també han mostrat un augment en l’ocupació respecte al 2016. De fet, han augmentat un 12,4% els viatgers allotjats en hotels i un 9,8% les pernoctacions.

Al contrari, Lleida ha tingut una evolució menor en turisme estranger. Així, els visitants que han vingut a Lleida, un 16% del total, van créixer un 3,4%, lluny de la ràtio de Catalunya, del 10,8% i la d’Espanya, del 8,3%.

Els detalls

  • 533.000 viatgers a Lleida. Durant els sis primers mesos de l’any, cosa que suposa un augment del 8,5% respecte al 2016.
  • 1.189.712 pernoctacions. La mitjana és de 2,2 nits per viatger, menys que les 2,9 de Catalunya i les 3,4 d’Espanya.
  • Ocupació que fixa població. L’estudi destaca que el repunt de l’ocupació comporta feina en hostaleria i restauració que assenta la població i evita que els joves marxin.
  • Port Ainé i Espot Esquí. Port Ainé obre el Parc Lúdic i acull una cronoescalada ciclista i rutes de BTT, mentre que Espot Esquí és l’escenari de rutes de trail running accessibles a través d’una aplicació mòbil.

L’ocupació dels càmpings és la que més creix Els càmpings han estat els allotjaments preferits durant el primer semestre de l’any, amb un augment de l’11,8%, seguits dels hotels, amb un 8,6%, i dels apartaments, amb un 6,5%. En canvi, les cases rurals només pugen un 3,4% pel que fa a nombre de visitants. L’estada mitjana ha estat de 2,2 nits per viatger, per sota de les 2,9 registrades a Catalunya i de les 3,4 a Espanya. D’altra banda, els hotels del Pirineu també han experimentat un notable increment en aquests sis primers mesos, amb un augment de viatgers del 6,8%, i del 3,8% de les pernoctacions. L’estudi reflecteix que diferents municipis del Pirineu han crescut en percentatges superiors als d’Aran.

Turistes refrescant-se ahir a les piscines del càmping de Sant Llorenç.

Turistes refrescant-se ahir a les piscines del càmping de Sant Llorenç.SEGRE TÀRREGA

tracking