SEGRE

SUCCESSOS HOMENATGE

L’ajuntament de Solsona exculpa l’esplai d’un “accident fortuït”

Més de dos-centes persones en el minut de silenci pel menor mort a Roses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A més a més, superaven la proporció de monitors que era necessària, ja que la normativa requereix un per cada deu participants i ells eren tres per a quinze menors.

?

solsona

Més de dos-centes persones van recordar ahir amb un emotiu minut de silenci davant de l’ajuntament de Solsona, la senyera del qual onejava a mig pal, Rubén, el nen de 13 anys que va morir dijous al precipitar-se per un penya-segat a Roses, a prop de la Cala Montjoi, quan recorria la Costa Brava amb altres menors i tres monitors de l’Esplai Riallera de la capital del Solsonès (vegeu SEGRE d’ahir).

L’alcalde accidental de la ciutat, Lluís-Xavier González, es va dirigir als presents per mostrar el condol a la família i amics per aquesta “pèrdua irreparable”, però també a tots els companys de l’esplai que estaven amb el nen en el moment del tràgic succés (alguns dels quals van assistir a l’homenatge visiblement emocionats i equipats amb els seus fulards) perquè “no tinguin cap sentiment de culpa per un accident que va ser fortuït amb un desenllaç fatal”.

“Molts dels que som aquí hem crescut i ens hem educat gràcies a aquesta entitat o a altres relacionades amb l’educació en el lleure”, va assegurar González, que va animar aquestes organitzacions a continuar amb la seua tasca com fins ara. Rubén, veí de Cervelló però que estiuejava habitualment amb la família al nord del Solsonès, va caure per un penya-segat des de 30 metres d’altura.

L’ajuntament va anunciar ahir que proporcionarà acompanyament psicològic als companys i monitors de la víctima i que demà al matí els facilitarà el desplaçament amb autobús al funeral, que tindrà lloc a Barcelona.

Sobre la investigació, els Mossos d’Esquadra han obert diligències informatives per recollir tota la informació sobre el succés i està previst que es prengui declaració, si no s’ha fet encara, als tres monitors que acompanyaven en el moment de l’accident els quinze menors, que feien una ruta d’una setmana.

Tota la documentació s’enviarà al jutge, que haurà de determinar si hi va haver algun tipus d’imprudència.

tracking