SEGRE

CARRETERES COMUNICACIONS

Reformen al final per 5,5 milions la Linyola-Bellcaire

El Govern licita les obres de l’LP-3322, que estarà a punt el 2019 || S’eliminaran rasants i revolts, i s’ampliarà la calçada

La carretera actual és estreta i hi ha trams en molt mal estat.

La carretera actual és estreta i hi ha trams en molt mal estat.J. GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat les obres de millora de la carretera LP-3322 entre Linyola i Bellcaire d’Urgell, un tram de poc més de cinc quilòmetres, per un import de 5,5 milions d’euros. Els treballs consisteixen principalment en l’eixamplament i la millora del traçat de la carretera, amb l’objectiu d’afavorir la seguretat i la comoditat a la conducció. Es preveu que els treballs s’iniciïn abans de finalitzar l’any i compten amb un termini d’execució de dotze mesos.

La carretera LP-3322, que pertany a la xarxa comarcal, discorre entre Mollerussa i Linyola i des de Linyola arriba a Bellcaire d’Urgell, on connecta amb la C-53. El tram que va des de Mollerussa a Linyola ja està condicionat. Ara s’actuarà al tram des del nord de la variant de Linyola fins a Bellcaire d’Ur-gell, que actualment té una amplada d’uns sis metres i no disposa de vorals.

Els treballs permetran dotar aquest tram de la via de més seguretat sense revolts ni rasants

Les obres permetran eixamplar la carretera fins als 10 metres, amb dos carrils de circulació de 3,5 metres d’ample i dos vorals d’1,5 metres. La millora s’iniciarà a la rotonda nord de Linyola i finalitzarà a la intersecció amb la C-53 a Bellcaire d’Urgell.

A banda de l’eixamplament de la calçada, les obres preveuen la millora del traçat de la via, encara que suavitzant revolts i alguna rasant. També es renovarà el ferm de la carretera i es reposarà la senyalització horitzontal i vertical. L’obra inclourà l’adequació de la travessia de Bellcaire d’Ur-gell. En aquest sentit, l’alcalde de Bellcaire, Jaume Montfort, va valorar positivament que Territori complís els terminis previstos i “s’acabi així amb el gran problema de comunicació i seguretat que hi ha en aquest eix entre el Pla d’Urgell i la Noguera”, va dir.

En la mateixa línia es va manifestar l’alcalde de Linyola, Àlex Mases, que va apuntar a la necessitat d’actuar en aquest tram de la carretera i que vetllaran perquè es compleixin els terminis d’execució del projecte.

tracking