SEGRE

MEDI AMBIENT

El consell netejarà l'abocador de la Granadella al requerir-ho els Forestals

La vegetació d’una franja perimetral de 25 metres que costarà més de 100.000 €

Les instal·lacions de l’abocador de la Granadella.

Les instal·lacions de l’abocador de la Granadella.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de les Garrigues abordarà ben aviat la neteja d’una franja perimetral de 25 metres d’ample al voltant de l’abocador de la Granadella, que dóna servei a la zona sud de la comarca, per evitar incendis, a instàncies dels Agents Forestals.

Així ho va assegurar aquest dimecres el conseller de Medi Ambient i alcalde de la Floresta, Jaume Setó, que va afegir que l’actuació suposarà una inversió de més de 100.000 euros. “Farem la intervenció per suprimir la vegetació que pugui suposar un perill ja que es tracta d’una recomanació de l’autoritat competent encara que, en aquest moment, una inversió d’aquest tipus ens comportarà un seriós contratemps”, va puntualitzar Setó.

La zona central de l’abocador ja està condicionada i no representa cap risc. A més, l’any passat ja es va actuar a l’abocador de runa de la construcció, va indicar. S’ha de recordar que el consell espera que el Govern autoritzi la partida de 800.000 euros per ampliar les instal·lacions de l’abocador de les Borges, actualment al límit de la seua capacitat.

D’altra banda, el consell ha adquirit un nou camió per reforçar el servei de recollida selectiva de residus als nuclis petits que durant l’estiu multipliquen la població. Ha costat 80.000 euros i entrarà en servei aquesta tardor. Setó va assenyalar que a partir del mes de juliol es va intensificar la recollida de paper, cartró, vidre i plàstics en aquestes localitats on, anteriorment, es feia una vegada cada quinze dies.

Ara es porta a terme de forma setmanal. A les poblacions com les Borges, Arbeca o Juneda es fa diàriament, en general. Els reforços es mantindran ja de forma permanent al llarg de tot l’any. La recollida d’escombraries la du a terme l’empresa Jaume Oró per import, després d’aquest renovació, de més de 800.000 euros.

tracking