SEGRE

SEGURETAT

Protecció per a les aus a la línia que subministra els Alamús

Per millorar la qualitat del servei a 1.260 clients del municipi

Una de les torres elèctriques dels Alamús que s’han protegit.

Una de les torres elèctriques dels Alamús que s’han protegit.ENDESA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa ha instal·lat proteccions per a les aus (principalment àguiles i voltors) en una línia elèctrica de mitjana tensió als Alamús.

Aquesta actuació, que ha suposat una inversió de 7.000 euros, representa un benefici mitjà ambiental i de millora de la qualitat del subministrament elèctric de 1.260 clients que depenen d’aquesta línia, ja que el contacte d’aus amb la infraestructura elèctrica implica la interrupció del servei.

Aquesta actuació s’ha portat a terme a Vensilló, una àrea on habiten aus protegides com l’àguila marcenca, el voltor comú o l’àguila cuabarrada, entre altres espècies. S’han folrat ponts, cables i grapes de sis suports amb revestiments de silicona i carcasses protectores i aïllants.

D’aquesta manera s’evita que les aus que reposen a la torre rebin una descàrrega elèctrica quan alcen el vol. Els treballs responen a la política mediambiental de protecció de la diversitat d’Endesa i se suma a la protecció de l’avifauna en línies elèctriques d’altres municipis catalans. La setmana passada van finalitzar els treballs a la Noguera i el Segrià.

tracking