SEGRE

SUCCESSOS

Els casos de violació es multipliquen per cinc en sis mesos a Ponent

Les denúncies passen de dos a deu fins al juny d’aquest any || Els delictes contra la llibertat sexual s’eleven a 64 en aquest període, un 33% més respecte al 2016

Vista exterior de la comissaria dels Mossos a Lleida.

Vista exterior de la comissaria dels Mossos a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els casos de violació coneguts per les autoritats a Ponent s’han multiplicat per cinc en els sis primers mesos d’aquest any, un augment que s’atribueix en part a la pèrdua de la por de les víctimes a denunciar.

Segons l’últim balanç de criminalitat del ministeri de l’Interior, entre el gener i el juny d’aquest any s’han posat deu denúncies per agressió sexual amb penetració a tota la província de Lleida, davant les dos que es van presentar en el mateix període del 2016.

El balanç destaca que d’aquestes deu denúncies, set es van interposar a Lleida ciutat. L’any passat, a la capital del Segrià es van conèixer dos casos de violacions en el primer semestre. Un augment que s’ha produït en el conjunt dels delictes contra la llibertat sexual. Segons Interior, en només sis mesos s’han interposat 64 denúncies, un 33% més respecte a les registrades en el mateix període de l’any passat.

La majoria de les agressions sexuals es produeixen a l’estiu i en espais de lleure nocturn

Malgrat que l’augment és preocupant, els Mossos d’Esquadra van destacar en el seu balanç de delinqüència d’aquest any que no poden determinar si se n’han produït més casos o si el fenomen respon més que les víctimes perden la por i la vergonya a denunciar aquest tipus de delictes.

Combatre aquesta violència és una de les prioritats de la policia catalana, que destinarà més recursos per investigar les conductes dels reincidents i recopilar més informació pel que fa a la submissió química (ús de drogues o medicaments per anul·lar la voluntat de la víctima), amb la proliferació de casos.

En el seu balanç, la conselleria d’Interior va destacar que la majoria de les agressions sexuals es produeixen els mesos de juliol i agost, per la qual cosa el balanç de l’any podria augmentar. Així mateix, el 37% de les denúncies es presenten el cap de setmana i en espais de lleure nocturn. Com a prevenció, algunes localitats han optat per promoure a les festes majors els punts d’informació i de suport a les joves.

Detingut per agressió sexual a una menor al Pont de Suert  Els Mossos d’Esquadra han detingut un home acusat d’agredir sexualment una menor d’edat el cap de setmana passat al Pont de Suert. Segons va confirmar aquest dimarts la Policia catalana, els fets van tenir lloc diumenge durant la festa major de la localitat i la víctima és una jove de setze anys. L’arrestat, major d’edat, no és veí de la capital de l’Alta Ribagorça. La investigació continua oberta per recopilar totes les dades necessàries després d’interposar la denúncia la víctima, encara que els Mossos van rebutjar aportar més dades per protegir la menor. En els últims sis mesos, la policia autonòmica ha arrestat una trentena de persones a les comarques lleidatanes per delictes d’abusos o agressions sexuals. Han registrat mig centenar de denúncies fins al mes de juny.

tracking