SEGRE

ENSENYAMENT I

El Govern acaba l'ampliació del Ramon Estadella de Guissona

Al superar el límit de la seua capacitat, estarà a punt al setembre

Les obres d’ampliació del nou centre Ramon Estadella de Guissona

Les obres d’ampliació del nou centre Ramon Estadella de GuissonaX.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat està acabant l’ampliació de l’escola Ramon Estadella, un dels tres centres educatius que superen el límit de la seua capacitat a Guissona. Els treballs van començar al juliol i, a falta de col·locar el mobiliari i serveis bàsics, es preveu que finalitzin a finals de setembre.

És una construcció de nova planta ubicada on fins fa un any hi havia els barracons. Té 227 metres quadrats i donarà cabuda a un menjador, cuina, biblioteca i sala de reunions, instal·lacions que ara estan a l’edifici principal. En una fase posterior es reconvertiran aquests espais en aules.

L’actuació durarà quatre mesos i costarà 351.113 euros. El centre té 221 estudiants en 1,5 línies. Es va tancar el 2007 quan es va construir la nova escola a la zona d’expansió. Tanmateix, va haver de reobrir de nou un any després perquè el nou centre escolar amb una capacitat per a 400 alumnes va quedar col·lapsat.

Segons l’alcalde, Xavier Casoliva, el creixement de la població que a finals d’any va superar per primera vegada els 7.000 veïns, deixa petits tots els serveis. Així, en el cas de l’institut, que es va inaugurar fa nou anys amb una capacitat per a 300 estudiants, en té 540.

El Govern té aprovada la seua ampliació, però està pendent d’execució. El mateix passa amb l’altre centre de Primària Ramon Faus, amb 450 estudiants, on l’ampliació es portarà a terme en un dels patis de l’escola si bé falta presentar el projecte.

tracking