SEGRE

TURISME

Balaguer crearà rutes turístiques a peu per reduir el trànsit de vehicles al centre històric

Plafons informatius on s’indicarà la direcció i el temps que es tarda a arribar caminant a cada monument || Des del consistori estudien estendre aquesta senyalització a la resta del municipi

El lloc de la filtració.

El lloc de la filtració.J.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Balaguer preveu instal·lar a partir del mes que ve nous plafons per senyalitzar els punts turístics del centre històric de la localitat, amb l’objectiu de fomentar els desplaçaments a peu entre els visitants i veïns en comptes d’utilitzar els vehicles particulars.

En aquest sentit, s’ha plantejat la col·locació de dos tipus de cartells: uns per proporcionar informació sobre els principals actius del municipi i uns altres en els quals es marcarà la direcció que s’ha de prendre i el temps que s’ha de caminar per arribar a llocs emblemàtics com ara l’església de Santa Maria, la plaça Mercadal, el Sant Crist o la muralla, i també cap als serveis i equipaments municipals, com el jutjat, el viver d’empreses o l’ajuntament.

L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va explicar aquest dimarts que no descarten estudiar la instal·lació d’aquests plafons informatius en altres llocs de la ciutat en una segona fase del projecte, encara que va apuntar que primer hauran de valorar l’acceptació i l’acollida que té aquesta iniciativa.

Els cartells inclouran un codi QR per poder accedir a més informació sobre el monument

Els plafons informatius que es col·locaran als monuments i als principals atractius de Balaguer seran una actualització i una “modernització” dels que ja es poden trobar a la localitat, tal com va apuntar Vidal, que va avançar que aquests inclouran un codi QR perquè els visitants l’escanegin amb els dispositius mòbils i puguin accedir a més informació sobre el lloc o el monument en qüestió.

Aquesta actuació té un pressupost d’execució de 58.456 euros i els treballs formen part del projecte de millora de l’accessibilitat del turisme cultural al Balaguer medieval i està finançat, d’una banda, mitjançant la taxa turística de la Generalitat i, de l’altra, amb el crèdit d’1,4 milions d’euros que el consistori va demanar per fer front a la majoria de les obres que estan previstes per a aquest exercici, entre les quals també es troben els treballs d’urbanització del carrer Botera, que l’ajuntament ja ha tret a licitació. Aquestes tasques consisteixen en una millora de l’entrada a l’església de Santa Maria i el seu entorn.

D’altra banda, el consistori ha aprovat de manera provisional el projecte de millora del carrer Santa Maria, amb un pressupost de 184.012 euros, encara que el primer edil va avançar que aquests treballs preveuen dur-los a terme al llarg de l’any que ve.

Trasllat d’una família de Bernat Galí per eradicar fuites d’aigua L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va assenyalar aquest dimarts que l’ajuntament traslladarà l’única família que queda vivint en una barraca al carrer Bernat Galí a una casa del centre històric per poder sanejar tota aquesta zona del barri antic. Es dóna la circumstància que els veïns d’aquesta barraca són els que es connecten a la xarxa d’aigua de forma irregular i provoquen filtracions a una casa que hi ha dos carrers més avall, en concret, al carrer Torrent (vegeu SEGRE d’aquest dimarts). Val a recodar que el consistori ja va traslladar tres famílies més de Bernat Galí a la primavera.

El lloc de la filtració.

El lloc de la filtració.J.B.

tracking