SEGRE

SINISTRALITAT

Investiguen l'accident de l'A-2 que va deixar un mort i sis ferits

Usuaris critiquen la senyalització del sinistre previ, amb un camió bolcat || El mort era un veí de Montcada i Reixac de 41 anys i el nadó segueix crític

El camió bolcat dilluns a l’autovia a Lleida, sis hores abans de la col·lisió múltiple.

El camió bolcat dilluns a l’autovia a Lleida, sis hores abans de la col·lisió múltiple.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per intentar aclarir les causes de l’accident de dilluns a l’autovia, a Lleida, que va deixar un mort i sis ferits. En l’atestat policial s’avaluarà si la senyalització d’un accident previ, en el qual va bolcar un camió, era la correcta, després que alguns usuaris es queixessin que era escassa.

L’accident mortal va tenir lloc poc abans de les sis de la tarda al quilòmetre 463 de l’A-2, al terme municipal de Lleida. El Servei Català de Trànsit va informar aquest dimarts que es van veure implicats un camió, dos furgonetes i cinc vehicles.

A causa de la brutal col·lisió, el conductor d’una de les furgonetes, un veí de Montcada i Reixac de 41 anys, va morir i sis persones més van resultar ferides. Entre aquestes, un nadó de només un any, que aquest dimarts estava ingressat a la UCI del Vall d’Hebron en estat crític. Dos persones més van resultar ferides greus; una, menys greu, i dos més, lleus.

En cas d’accident, sempre s’analitza si la senyalització per a altres conductors és la correcta

Al lloc van treballar nou dotacions dels Bombers, que van haver d’efectuar maniobres d’excarceració al quedar atrapades diverses persones als vehicles. També es van mobilitzar tres patrulles dels Mossos d’Esquadra i sis ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del SEM. Els treballs de retirada dels vehicles es van allargar durant hores i hi va haver retencions de més de sis quilòmetres.

Es dóna la circumstància que abans d’aquest sinistre se n’havia produït un altre a la mateixa carretera, en el quilòmetre 466, al bolcar un camió carregat de fruita. El conductor va resultar ferit menys greu. Aquest sinistre va provocar retencions de més de tres quilòmetres.

Serà la investigació policial la que determinarà la causa dels dos accidents i si hi va haver falta de senyalització en les retencions pel camió i si van poder ocasionar la col·lisió múltiple. Fonts policials van assenyalar que l’anàlisi de la senyalització en un accident sempre s’inclou en l’atestat policial i que, en conseqüència, també es farà en aquest cas.

D’altra banda, dos persones van patir ferides lleus aquest dimarts al tenir una sortida de via amb el seu vehicle a l’altura de la Pobla de Segur. L’accident va tenir lloc a les 09.23 hores en el punt quilomètric 98 de la C-13 en sentit nord.

les claus

  • Accident mortal. En la col·lisió múltiple de l’A-2 a Lleida va morir un home de 41 anys veí de Montcada i Reixac, i un nadó de només un any va resultar ferit crític. Dos persones més van patir ferides greus, una menys greus i dos més, lleus.
  • Balanç. Es tracta del tercer accident mortal a les carreteres lleidatanes en els últims dies. Divendres passat, una veïna de Vielha de 40 anys va morir al tenir una sortida de via a l’N-230 a Bossòst. L’endemà, un ciclista de 28 anys va morir atropellat per un vehicle a Seròs. En el que va d’any, han mort en accidents de trànsit 29 persones. 
tracking