SEGRE

MEDI AMBIENT SUPERFÍCIE FORESTAL

Compren els drets de tala per preservar el pi negre del Solsonès

La Fundació La Pedrera, en vint hectàrees

Els boscos de pi negre que es volen preservar.

Els boscos de pi negre que es volen preservar.F.C.L.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Catalunya La Pedrera ha adquirit aquest any els drets en 19,5 hectàrees forestals de boscos singulars de pi negre i, de mans d’empreses socials, es porten a terme diferents actuacions que formen part del projecte europeu Life Pinassa, que té com a finalitat protegir els boscos més fràgils de Catalunya. Per aquesta raó, s’han firmat tres convenis amb tres finques diferents, dos al Solsonès i una a l’Anoia, per a la constitució de les respectives reserves forestals durant 25 anys a fi de preservar la zona com a mínim aquest temps.

Amb aquestes noves reserves, que se sumen a les adquirides anteriorment, aquesta fundació compta amb un total de 205,39 hectàrees protegides mitjançant fórmules de pagament per a l’adquisició dels drets de tala i amb l’objectiu que les esmentades masses forestals arribin a generacions futures. Els boscos de pi negre ocupaven una superfície molt significativa a Catalunya que a poc a poc ha anat disminuint a causa del canvi climàtic, els grans incendis i també a la intervenció de l’home. Es tracta d’un arbre molt longeu que pot adquirir grans dimensions però que costa molt de regenerar.

Amb les ara adquirides, l’entitat ja compta amb més de 200 hectàrees per a la conservació

Per evitar aquesta pèrdua de superfície dels boscos de pi negre, la fundació participa en el projecte Life amb diferents actuacions. D’una banda, salvaguardar les masses de pi ja existents amb l’adquisició de drets de tala i acords de custòdia, com és el cas; i d’altra, duent a terme tasques forestals per a ajuts a l’heterogeneïtat del bosc. La idea és fer-los més saludables amb repoblacions i sembres en determinats espais. En la iniciativa participa el Centre de la Propietat Forestal, el Centre Tecnològic, el Govern i la Fundació La Pedrera.

tracking