SEGRE

MUNICIPIS CELEBRACIONS

Les Festes del Pilar de Fraga, en perill al celebrar-se en una zona inundable

A l’espera que la CHE autoritzi el muntatge de més de 200 casetes abans del dia 4

Imatge d’arxiu de les Festes del Pilar a Fraga.

Imatge d’arxiu de les Festes del Pilar a Fraga.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest decret estatal ha començat a condicionar ja la planificació urbanística de municipis de la província de Lleida. Agramunt ho contempla ja en una modificació de les seues normes urbanístiques que es troba pendent de l’aprovació d’Urbanisme, i també la Granja d’Escarp haurà de tenir-la en compte a l’hora d’elaborar el projecte de la seua futura variant.

?

fraga

Les Festes del Pilar estan en escac a Fraga a causa de la nova normativa estatal sobre inundabilitat que va entrar en vigor el mes de desembre passat. Així ho han explicat l’ajuntament i la Penya Fragatina, entitat organitzadora de la celebració que s’ha fixat com a data límit dimarts vinent, 4 de setembre, perquè el municipi obtingui el vistiplau de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) per instal·lar més de 200 casetes a la zona del Sotet, com s’havia fet fins ara. Es tracta de terrenys qualificats com a inundables.

La Penya Fragatina va explicar ahir en un comunicat que aquesta data límit correspon al termini a partir del qual haurien de posar en marxa la central de compres, preparar la instal·lació de les casetes i tancar contractes per a actuacions musicals. “No volem que cap penya gasti diners a la seua caseta sense tenir garantit que la podran muntar”, va argumentar l’entitat, que va celebrar una assemblea dissabte passat per informar els seus membres d’aquesta situació. En els mesos anteriors, el consistori havia estudiat ubicacions alternatives per a la celebració, en terrenys pròxims als jutjats i el castell. Tanmateix, aquesta opció es va descartar per l’alt cost de condicionar-los i perquè els terminis per executar els treballs es prolongarien més enllà de les festes. També es van sondejar sense èxit d’altres alternatives, com que les penyes firmessin un document que eximís les administracions de responsabilitat en cas de danys materials si la zona s’inundés.

L’ajuntament, per la seua part, celebrarà demà una junta de portaveus per tractar aquesta qüestió. Val a recordar que l’equip de govern socialista ha demanat una moratòria de dos anys en l’aplicació del decret d’inundabilitat (vegeu el desglossament).

Un nou decret estatal que afecta també obres i plans a LleidaLa nova normativa sobre inundabilitat afecta també la planificació urbanística i la projectes per a nous equipaments a Fraga. Estableix les principals restriccions a les zones de “flux preferent”, considerades de màxima perillositat perquè el cabal té més velocitat i arrossega objectes al seu pas. S’hi veten construccions que puguin obstaculitzar el pas de les aigües.

tracking