SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Neilson comença a vendre vols d'hivern des del Regne Unit a Lleida

Mentre la Generalitat corrobora que Arkia i Quality Travel operaran durant la temporada d’esquí || Air Nostrum tancarà aquest diumenge la campanya d’estiu

Viatgers aquest mes a la terminal d’Alguaire per agafar vols d’Air Nostrum a Menorca i Eivissa.

Viatgers aquest mes a la terminal d’Alguaire per agafar vols d’Air Nostrum a Menorca i Eivissa.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El turoperador britànic Neilson ha posat a la venda vols des del Regne Unit a Alguaire per a la pròxima temporada d’esquí, en viatges organitzats que inclouen transport, estades en hotels i forfets per a les estacions d’Andorra i les pistes de Baqueira Beret. Poden trobar-se ja a la central de reserves de l’empresa a internet, mentre que, a l’aeroport lleidatà, Air Nostrum posarà fi aquest diumenge a la campanya d’estiu, amb avions a Eivissa i Menorca que se sumen a la línia regular d’aquesta mateixa companyia entre Lleida i Palma, que opera durant tot l’any.

Neilson aporta la major part del trànsit de viatgers que rep cada any Alguaire. L’any passat, va transportar un total de 18.329 dels 34.754 passatgers que van aterrar a Lleida. El contracte de dos anys que l’empresa va firmar el 2016 amb Aeroports de Catalunya per mantenir les operacions d’hivern a l’aeroport lleidatà expirarà la primavera de l’any que ve, si bé el turoperador té l’opció de prorrogar-lo durant una temporada més, fins a la primavera del 2019.

El turoperador Quality Travel volarà per primera vegada a Alguaire a partir del febrer i fins al març

Per la seua banda, el departament de Territori i Sostenibilitat va corroborar que, al costat del turoperador britànic, tornarà a volar també a Lleida durant la temporada d’esquí la companyia israeliana Arkia, amb avions procedents de Tel Aviv. També ho farà per primera vegada el turoperador suec Quality Travel, que contractarà avions setmanals els diumenges durant els mesos de febrer i març procedents de Malmö, Estocolm, Göteborg, Linköping, Jönköping i Växjö. També en aquest cas es tracta de viatges organitzats amb destinació a les pistes d’esquí d’Andorra.

Al costat de l’aviació comercial, la Generalitat de Catalunya prova de potenciar altres activitats a l’aeroport, com ara els vols d’entrenament per a pilots a través de convenis amb l’aerolínia Vueling i l’Aeroclub de Barcelona-Sabadell.

Aerotaxis i nous hangars a l’aeroport de la Seu d’Urgell

Per la seua part, l’aeroport de la Seu d’Urgell segueix sense vols comercials regulars ni de temporada a través de turoperadors. Tanmateix, el transport de viatgers a través d’aerotaxis ha anat en augment des de la reobertura de les instal·lacions el gener del 2015, amb més d’un centenar d’operacions en nou mesos d’aquests avions de fins a vuit places que efectuen vols a diferents països europeus. Actualment, acull empreses com és el cas de la firma andorrana de serveis d’aerotaxi TSA (El Teu Soci Aeri), que imparteix també cursos de pilot privat i de drons; l’escola de vol La Plana, i Helitrans Pyrenées, una empresa d’helicòpters especialitzada en tasques de manteniment i construcció de línies elèctriques.

Val a recordar que Aeroports de Catalunya ha obert el procés per adjudicar sis nous hangars després de copar els cinc que ja va crear l’any 2012.

tracking