SEGRE

TRIBUNALS MASCLISME

La jutge porta a judici l'acusat de difondre una foto de la seua ex nua

Obre diligències i podria imputar-li diversos delictes, com ara violència domèstica, usurpació de la identitat i coaccions || Ell i la víctima van declarar ahir a Balaguer

El jutjat de Balaguer instrueix les diligències d’aquest cas.

El jutjat de Balaguer instrueix les diligències d’aquest cas.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La jutge que instrueix el cas del veí de Balaguer acusat de difondre una foto de la seua exparella nua a través de WhatsApp va decidir ahir obrir una investigació. L’acusat i la víctima estaven citats al matí al jutjat de violència contra la dona de Balaguer per celebrar un judici ràpid (procés que jutja faltes o delictes lleus). Tanmateix, i davant de la complexitat del succeït, la jutge va optar per prendre declaració a l’acusat i a la víctima a tall de diligències prèvies i obrir una investigació per valorar si acusa l’home de diversos delictes, com podrien ser els de violència domèstica, usurpació de la identitat, apropiació indeguda i coaccions, segons va explicar l’advocat de l’acusació. En la seua declaració, l’acusat va reconèixer haver insultat la seua exparella, però va negar haver utilitzat el mòbil que ella va oblidar al seu cotxe el dia que va trencar la relació per publicar una foto d’ella nua en el seu perfil de WhastApp. Per això, la jutge va sol·licitar als Mossos d’Esquadra proves per comprovar quan i on es va connectar l’esmentat mòbil a internet. L’acusació particular sol·licita una indemnització de 15.000 euros pels danys morals soferts. Segons va denunciar la víctima davant els Mossos d’Esquadra, els fets van ocórrer a mitjans de juliol, quan ella va voler acabar amb la relació sentimental que mantenia amb l’acusat des de l’abril d’aquest mateix any. Segons la denunciant, l’acusat la va agafar pel coll i li va dir: “Si em deixes, t’amargaré la vida fins que te’n vagis del poble.” La dona va explicar que va oblidar al cotxe de l’acusat el telèfon mòbil i documentació personal. Al demanar-li les seues pertinences, ell li va sol·licitar diners, sempre segons la denúncia. Passats pocs dies, la dona es va adonar que hi havia publicacions a la seua pàgina de Facebook que ella no havia escrit. Passats uns dies, uns coneguts la van avisar que en el seu perfil de WhatsApp apareixia una foto seua nua, amb un text que deia “Vamos, nenes, que voy perra pero ke muy perra, kiero una buena polla” [sic]. Per tot plegat, la dona va presentar una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra.

Usurpació de la identitat, un delicte freqüent a internet Quan una persona es fa passar per una altra a fi d’obtenir un benefici propi s’està cometent un delicte d’usurpació o suplantació d’identitat. Amb l’aparició de les xarxes socials, aquest delicte s’ha multiplicat, segons els experts, en ocasions amb la intenció de cometre altres fets que constitueixen delictes en si mateixos, com el frau o l’estafa. L’exemple més comú ocorre amb les targetes de crèdit. També és habitual l’ús d’una fotografia d’una altra persona sense el seu consentiment, la qual cosa suposa un delicte de vulneració del dret a la pròpia imatge (recollit en el Codi Penal), que preveu penes de fins a tres anys de presó.

tracking