SEGRE

URBANISME BARRIS

Mollerussa planteja demolir els 160 pisos del Grup Sant Isidori, en pràctica ruïna tècnica

A falta que ho confirmin pròximes inspeccions, i preveu reallotjar més de cent famílies en pisos socials de la ciutat || A tots els veïns se’ls oferiran lloguers segons el seu nivell d’ingressos

Un moment de la visita d'autoritats als blocs Sant Isidori de Mollerussa.

Mollerussa preveu enderrocar el grup d'habitatges Sant Isidori en un màxim de 4 anysGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mollerussa podria declarar en ruïna en les properes setmanes els quatre blocs de pisos (160 habitatges en total) del Grup Sant Isidori després que diversos informes hagin certificat tant el seu estat de degradació com la ruïna econòmica, segons l’alcalde, Marc Solsona. Després d’aquesta declaració, l’ajuntament preveu reallotjar els veïns d’aquests habitatges en pisos socials de la ciutat i enderrocar els quatre blocs.

L’ajuntament va firmar ahir un conveni amb la conselleria de Governació i Habitatge i la de Territori per marcar el protocol que se seguirà si les pròximes inspeccions als últims habitatges pendents certifiquen l’estat de ruïna tècnica. La demolició dels immobles podria fer-se durant els propers quatre anys, encara que es tractarà fins i tot d’avançar-la. Solsona va indicar que els estudis duts a terme assenyalen que seria més complex i car restaurar els immobles que enderrocar-los i va apuntar que de moment no han pensat a què destinaran el solar que quedi com a resultat de l’enderroc dels blocs.

Conveni amb la conselleria de Governació i Habitatge i la de Territori per marcar el protocol a seguir

La conselleria de Governació es farà càrrec de proveir el parc de vivendes per al reallotjament dels veïns del Grup Sant Isidori, mentre que la de Territori constituirà a través de l’Incasòl una oficina tècnica en la qual s’atendrà, cas per cas, la situació de cada un dels 160 habitatges per definir el seu estat, determinar les seues càrregues i establir el grau compensació si n’hi ha. En aquest sentit, la consellera Meri-txell Borràs va afirmar que no hi haurà problema d’oferta ja que Mollerussa disposa de més 280 habitatges buits que podran donar resposta a les més de 100 famílies que actualment viuen al Grup Sant Isidori. Quaranta de les vivendes estan deshabitades i entre la resta algunes acullen inquilins de lloguer, d’altres estan okupades i d’altres (les menys) allotgen propietaris de tota la vida. A tots els veïns se’ls oferiran lloguers socials que variaran i que se situaran sobre el 10, el 12 o el 18% dels seus ingressos. El conseller Rull, per la seua part, va afirmar que l’oficina tècnica portarà a terme una atenció “personalitzada” per a cada cas i que se seguiran altres experiències ja consolidades com les de Sant Cosme al Prat de Llobregat, Can Anglada a Terrassa, el Governador a Barcelona o Súria. L’alcalde de Mollerussa va indicar que preveuen que els informes sobre l’estat dels habitatges es culminin abans d’acabar l’any. Els pisos es van construir entre el 1952 i el 1960.

tracking