SEGRE

MUNICIPIS COMUNICACIONS

Odèn construirà un gual inundable per travessar el riu i accedir a Canalda

Al descartar un pont pel seu cost, serà la manera que els veïns hi puguin passar

El punt de la Ribera de Canalda per on s’ha de travessar.

El punt de la Ribera de Canalda per on s’ha de travessar.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Odèn farà, finalment, un gual inundable al camí de Junyent perquè vehicles i veïns puguin travessar la Ribera de Canalda. Fa cinquanta anys, una riuada es va emportar el pont que el travessava i, des d’aleshores, els veïns de les cases de Cavallera Alta, Cavallera Baixa, Junyent i els promotors i treballadors del centre de cria de falcons Roc Falcon han de passar el riu caminant o amb cotxe, la qual cosa suposa un problema quan hi ha crescudes i obliga a fer desviacions de més de vint quilòmetres. Fa tres anys, el consistori llavors dirigit per l’exalcalde Andreu Alet va projectar un pont que el consistori sorgit de les municipals del 2015 va considerar que era impossible sufragar, ja que superava els 96.000 euros, a pesar que el projecte estava aprovat. El gener d’aquest any, després de deixar en suspens aquesta iniciativa, el consistori va reprendre la construcció d’un pas per salvar el riu i poder arribar fins a Canalda. El despatx d’arquitectes que ha treballat en aquesta actuació ha considerat oportú descartar el pont i construir un gual inundable d’un metre d’altura i uns 15 de longitud, que suposarà una inversió que voreja els 48.000 euros. Segons l’alcalde, Pere Vilaginés, “s’inundarà en casos excepcionals, però hi haurà un accés permanent”, va remarcar. En l’actualitat, el gual està en exposició pública perquè puguin presentar-s’hi al·legacions.

En un altre ordre de coses, l’ajuntament ha aprovat el reglament del Mercat del Trumfo i la Sal per tal de regular les parades d’aquest esdeveniment comercial, que tornarà a celebrar-se el 19 de novembre. Segons Vilaginés, la producció de

trumfos

(patates pròpies de la zona) ha començat ara, quan ho hauria d’haver fet al juliol, a causa de la sequera. Per garantir una bona producció, hauria de ploure aquest mes.

tracking