SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

Balaguer adapta una ruta escolar entre el Firal, el Secà i el col·legi La Noguera

Costarà 93.000 € i estarà llesta abans que s’acabi l’any per extremar la seguretat

La ruta és molt utilitzada per escolars i no hi ha voreres.

La ruta és molt utilitzada per escolars i no hi ha voreres.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Balaguer preveu remodelar abans que s’acabi l’any la carretera que uneix els barris del Firal i el Secà i que condueix al col·legi La Noguera, actualment poc adaptada a vianants i, tanmateix, molt utilitzada per escolars. L’actuació d’urgència és dins del pla d’intervencions per extremar la seguretat als camins escolars i es considera prioritària, ja que no hi ha voreres i el trànsit és intens, perquè és l’enllaç que utilitzen els camions que van a Àger, la qual cosa representa un risc diari per als escolars. Segons el regidor d’Urbanisme, Gerard Torres, la previsió és que a finals d’aquest mes es liciti la reforma i s’adjudiqui, com a molt tard, a finals d’octubre. Suposarà una inversió de 93.000 euros, ja prevista en els pressupostos d’aquest exercici.

Torres va indicar que es repararan tots els elements que puguin comportar perill. Així, es faran moviments de terres en els laterals per poder-hi habilitar voreres, s’instal·laran bandes rugoses i se senyalitzarà la ruta.

El regidor va insistir que es tracta d’una actuació d’urgència, ja que l’ajuntament té prevista una reforma més ambiciosa d’aquest àrea que comportarà una redefinició urbanística de la zona alta de la capital mitjançant un projecte que ja es prepara. Millorar aquest itinerari estava pendent des del 2015.

Llavors es va ajornar per falta de pressuposat i l’any passat, perquè l’import destinat a aquesta finalitat es va haver de desviar a la reparació dels danys provocats pel temporal del setembre, que va causar destrosses a la ciutat. Ara, encara que no pugui estar a punt per a l’inici del curs escolar, sí que ho estarà per a principis de l’any que ve. Gradualment, s’aniran millorant amb mesures similars les rutes escolars als col·legis Gaspar de Portolà i Mont-roig.

tracking