SEGRE

EMERGÈNCIES INTERIOR

Vint bombers professionals cobreixen el parc del Pont de Suert

Fan guàrdies de 24 hores des d’ahir i els voluntaris els reforçaran || Interior fa efectiva la decisió presa després d’un estiu amb negociacions polèmiques

Vint bombers professionals cobreixen el parc del Pont de Suert

Vint bombers professionals cobreixen el parc del Pont de SuertSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El parc de bombers del Pont de Suert, a l’Alta Ribagorça, ha passat a ser, des d’ahir, un parc mixt al comptar amb una dotació permanent de bombers funcionaris que es complementarà amb l’actuació dels voluntaris. Segons va informar ahir la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Rescats, l’objectiu és garantir la cobertura a la comarca i la resposta operativa a les emergències que es produeixin a la zona. Una decisió que es fa ara formal i que ja havia estat anunciada el 9 d’agost passat després que Interior desplegués professionals al parc del Pont arran d’un estiu complicat per la falta d’efectius, com denunciaven els voluntaris.

D’aquesta forma, la direcció assenyala que la plantilla del parc del Pont de Suert estarà composta per una vintena de bombers funcionaris i comptarà amb una dotació permanent de guàrdia, 24 hores al dia i 365 dies de l’any. Segons Interior, els voluntaris complementaran aquesta dotació. “Continuaran sent una part important de la resposta operativa dels bombers a la comarca”, va dir el departament.

La setmana que ve està prevista una trobada entre el consell de bombers voluntaris i Interior

Aquest nou funcionament del parc del Pont es produeix, segons la conselleria d’Interior, després de diverses reunions durant aquest estiu entre representants de la direcció general i de comandaments operatius del cos de Bombers amb els col·lectius afectats: voluntaris i funcionaris.

Així mateix, el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Rescats, Juli Gendrau, ha estat informant personalment els alcaldes de la comarca i el president del consell comarcal de l’Alta Ribargoça. La setmana vinent hi ha prevista una reunió amb el consell de bombers voluntaris i la direcció general. Per la seua part, l’encara cap del parc del Pont, José Miguel Ruach, va assenyalar que es prendran un temps per saber com actuaran davant de la decisió d’Interior i tenint en compte que durant l’última setmana només hi han anat dos voluntaris.

Els voluntaris van tancar el parc a l’agost i Interior el va reobrir en hores? Les negociacions es van iniciar a començaments d’estiu quan els bombers voluntaris del Pont de Suert van amenaçar de tancar el parc el 30 de juny davant de la falta de personal i mitjans. El tancament es va evitar in extremis i es va acordar que fins a l’agost hi acudirien voluntaris d’altres parcs de Lleida i que, paral·lelament, es buscaria una solució a partir del setembre. A començaments d’agost, es va arribar a un principi d’acord perquè a partir de l’1 de setembre els funcionaris cobrissin la guàrdia de dia i els voluntaris, de nit. Tanmateix, Interior va informar dos dies després que a partir del setembre només els funcionaris farien guàrdies, la qual cosa va provocar que els voluntaris tanquessin el parc durant unes hores, fins que Interior el va reobrir amb professionals.

tracking