SEGRE

RELIGIÓ TEMPLES

El bisbe afirma que tècnics i veïns decidiran sobre l'escultura de l'església de Benavent

No preveu ordenar-ne per ara la retirada, malgrat que va ser col·locada sense permís, i creu que preval la unitat de la comunitat || Diversitat d’opinions a la localitat, però la majoria aposta per mantenir-la

Feligresos de Benavent a la sortida de l’església, la façana de la qual presideix la controvertida escultura.

Feligresos de Benavent a la sortida de l’església, la façana de la qual presideix la controvertida escultura.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, va visitar ahir Benavent de Segrià, on va oficiar una missa i una reunió amb la comunitat parroquial, en plena polèmica per la instal·lació sense permís una setmana abans d’una estàtua de sant Joan a l’església de la localitat, dedicada a aquest sant. A preguntes d’un feligrès després de la missa, Giménez Valls es va mostrar conciliador i va assegurar que la decisió sobre què s’ha de fer amb l’estàtua correspon “al consell parroquial i al mossèn i, al tractar-se d’una qüestió artística, també els tècnics deuen tenir alguna cosa a dir”. “Cadascú té la seua responsabilitat i jo no puc eludir la meua, però tampoc puc enfrontar-me a vostè. Per a mi, és més important estar units en la caritat de Crist”, va afegir.

Després, a preguntes de periodistes, el bisbe es va limitar a assenyalar que no sap què passarà amb l’escultura, però que es farà “el que diguin els tècnics i la gent del poble. Ja es veurà més endavant”.

Un feligrès assegura que té constància que l’església és del segle XIX i no del XVIII com creu el bisbat

En qualsevol cas, per ara no està prevista la retirada, a pesar que va ser col·locada sense l’autorització ni del capellà ni de la diòcesi, i el bisbat creu que la seua estètica no s’adequa a la del temple. Ocupa un espai a la façana que estava buit des de la Guerra Civil i va ser encarregada per membres del consell parroquial a Ramon Inglés, un jubilat aficionat a l’escultura que la va fer de forma altruista.

Entre els feligresos i altres veïns de Benavent, hi ha divisió d’opinions i voluntat de donar per tancada una polèmica que veuen exagerada, encara que la majoria creu que, una vegada instal·lada, és millor no retirar-la. “La meua opinió és que hauríem de fer cas de l’Església. La part de baix està ben feta, però la cara no m’agrada gens. Però ara ja està posada”, va plantejar una de les assistents a la missa. “La gent està molt dividida, també en el consell parroquial. A mi no m’agrada, no em sembla seriosa. Haurien d’haver-ho preguntat abans al bisbat”, va assenyalar una altra feligresa.

“Ho anirem parlant amb el bisbe, però creiem que és una polèmica tancada. Benavent està molt tranquil i acaba sent una qüestió entre la gent i la parròquia en la qual, com a ajuntament, no hi tenim res a dir. Crec que ja no es retirarà”, va afirmar l’alcalde, Manel Català. El portaveu d’ERC a Benavent, Ferran Accensi, va defensar que el bisbat ha de respectar l’opinió majoritària al poble de mantenir la talla i va apostar per aprofitar-la com a oportunitat de promoció econòmica.

tracking