SEGRE

TRÀNSIT SINISTRALITAT

Les Borges acomiada amb emoció i ràbia l'última víctima mortal de la polèmica N-240

Més de 300 persones es concentren en memòria del jove de 20 anys mort dimecres al xocar amb el cotxe contra un camió a Vinaixa || Exigeixen mesures immediates per reduir el trànsit en aquesta carretera

Veïns, familiars i amics del jove mort es van concentrar ahir davant de l’ajuntament de les Borges Blanques.

Veïns, familiars i amics del jove mort es van concentrar ahir davant de l’ajuntament de les Borges Blanques.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un acte multitudinari a les Borges Blanques va servir aquest dijous per retre homenatge a l’última víctima de l’N-240 i per reclamar solucions imminents que ajudin a reduir la sinistralitat en aquesta carretera. Davant de l’ajuntament de la capital de les Garrigues, més de 300 persones es van concentrar ahir al migdia per guardar tres minuts de silenci en honor de Marc Roig Farrús, el jove conductor de 20 anys que va morir dimecres al col·lidir amb el cotxe contra un camió a Vinaixa. Entre els congregats hi havia veïns, familiars i amics, molts amics de la víctima que no van poder reprimir les llàgrimes i les mostres de consternació.

Quant a les autoritats, en l’acte van ser presents, a banda de l’alcalde de les Borges, Enric Mir, regidors del consistori, altres alcaldes de localitats properes i el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó. Abans de guardar els tres minuts de silenci, Mir va exigir “mesures immediates als responsables de l’N-240 i alleugerir el trànsit que suporta la via”. Davant de l’enèsim accident mortal, l’alcalde de les Borges es va mostrar categòric i va dir que “estem cansats de comptar els punts quilomètrics per víctimes i de fer minuts de silenci, necessitem que actuïn en el que sigui possible i això només depèn de la voluntat política”.

Entre aquestes mesures immediates hi hauria la desviació de camions per l’autopista i l’alliberament del peatge, com ja s’ha fet a l’N-340. Sobre això, l’alcalde de les Borges va assegurar que dimarts vinent, 12 de setembre, es farà una reunió a l’ajuntament de la capital de les Garrigues entre la Plataforma Prou Morts, la conselleria de Territori i la Diputació. L’alcalde ja va assenyalar a aquest diari després de l’accident que aquestes mesures són necessàries fins que les obres promeses per Foment es facin, i aquestes de moment no tenen data. L’accident de dimecres eleva a 28 les persones que han perdut la vida en els últims vuit anys a Lleida per accidents a l’N-240. Les localitats més afectades són Lleida, les Borges, Torregrossa, Juneda i Almacelles.

Fonts de la conselleria van citar de nou els exemples de l’N-II a Girona i l’N-340 a Tarragona com a fórmules a seguir en aquesta línia. En tots dos casos, la desviació de camions és obligatòria. Ara, van afegir les fonts, s’està concretant què ocorre amb les connexions intermèdies i els accessos a les poblacions de Lleida a Montblanc.

Territori prepara ja la desviació de camions a l’AP-2 La conselleria de Territori treballa en un conveni amb el ministeri de Foment i l’adjudicatària de l’autopista AP-2, Abertis, per desviar pròximament el transport pesant per la carretera de pagament a canvi de peatges tous per als camions. Fonts de la conselleria van citar de nou els exemples de l’N-II a Girona i l’N-340 a Tarragona com a fórmules a seguir en aquesta línia. En tots dos casos, la desviació de camions és obligatòria. Ara, van afegir les fonts, s’està concretant què ocorre amb les connexions intermèdies i els accessos a les poblacions de Lleida a Montblanc.

Veïns, familiars i amics del jove mort es van concentrar ahir davant de l’ajuntament de les Borges Blanques.

Veïns, familiars i amics del jove mort es van concentrar ahir davant de l’ajuntament de les Borges Blanques.ÒSCAR MIRÓN

tracking