SEGRE

CELEBRACIONS TRADICIÓ

Tàrrega reviu amb èxit l'Aplec de Sant Eloi

Trobada que perdura de l’antiga festa major || La ciutat recupera la colla sardanista, els Reflorits

Una desena de colles va participar en la 33 edició del concurs nacional.

Una desena de colles va participar en la 33 edició del concurs nacional.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El parc de Sant Eloi de Tàrrega es va omplir ahir de públic amb la celebració del centenari Aplec de Sant Eloi, cita que perdura de l’antiga festa major de setembre. Durant el matí es van reunir en aquest espai natural, gestionat per l’Associació dels Amics de l’Arbre, nombroses persones per compartir el tradicional esmorzar de coca i préssec.

La jornada va estar marcada per la cultura popular amb les exhibicions folklòriques de La Fal·lera Gegantera i el 33è concurs nacional de colles sardanistes organitzat pels Amics de la Sardana. El certamen, amb música de la Cobla Tàrrega, va comptar amb la participació de nou colles amb més d’un centenar de dansaires. S’ha de destacar que la ciutat ha recuperat una colla sardanista amb una vintena de membres. Es tracta dels Reflorits, que han sorgit del Casal Cívic.

El concurs, que es van adjudicar la colla Dolç Infern de Lleida en la categoria de lluïment i Estol Espígol d’Agramunt en punts lliures, va suposar el seu debut.

La matinal es va completar amb una demostració d’obediència canina organitzada per Agility Associació Ciutat de Tàrrega, en la qual es va poder veure les habilitats d’una dotzena de gossos.

Com marca la tradició, tampoc van faltar la missa a l’ermita cantada per la coral FresCOR de Clavaralls, els jocs infantils i la venda de la rajola commemorativa de l’Aplec de Sant Eloi, dedicada en aquesta ocasió a la creu dels Pares Escolapis, monument que es va aixecar al parc l’any 1960 en commemoració del 75 aniversari de la seua arribada a Tàrrega.

Tàrrega reviu La font de mossèn Garriga, a finals d’octubre Els assistents van poder veure com avancen les millores al passeig de Magí Manonelles i la construcció de la font dedicada a mossèn Josep Garriga, rector de la parròquia durant 37 anys i impulsor de diferents entitats socials. Jaume Aligué, president dels Amics de l’Arbre, va dir que l’espai s’inaugurarà a finals d’octubre.

Una desena de colles va participar en la 33 edició del concurs nacional.

Una desena de colles va participar en la 33 edició del concurs nacional.SEGRE TÀRREGA

tracking