SEGRE

FERROCARRIL INCIDÈNCIES

Una avaria retarda fins una hora una dotzena d’AVE

Fallada en el sistema de senyalització entre les Borges i l’Espluga de Francolí || Afecta tant el trajecte de Lleida com el de Girona

Usuaris provant de reclamar ahir la devolució del bitllet.

Usuaris provant de reclamar ahir la devolució del bitllet.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una avaria en el sistema de senyalització de la línia ferroviària d’alta velocitat entre les Borges Blanques i l’Espluga de Francolí va obligar a aturar ahir a la tarda una dotzena de trens AVE i Avant a la línia entre Lleida i Barcelona, així com a la de Girona, que van acumular retards que, en algun cas, van arribar a superar l’hora. Així ho van confirmar fonts de Renfe, que van indicar que la demora mitjana dels trens es va situar entre vint i trenta minuts i no van poder precisar la xifra de viatgers afectats. Les mateixes fonts van subratllar que aquesta avaria, les causes de la qual es desconeixien ahir, va afectar la infraestructura ferroviària i no els trens, que van quedar aturats a l’espera que la senyalització es restablís.

D’aquesta forma, l’Avant que va sortir de Barcelona poc després de les 16.00 hores va arribar a Lleida passades les 18.00 hores, quan el viatge entre les dos ciutats dura una hora i deu minuts. Alguns dels passatgers afectats van anar a les taquilles de l’estació Lleida-Pirineus per presentar reclamacions, i allà els van indicar que podrien fer-ho a partir d’avui.

Aquesta és la segona vegada en el que va de mes en què una incidència en la línia d’alta velocitat provoca retards en els trens AVE i Avant entre Lleida i Tarragona. L’anterior va tenir lloc el passat dia 2, quan un incendi forestal va obligar a aturar durant una hora quatre combois.

tracking