SEGRE

TRÀNSIT BALANÇ

Estiu negre a les carreteres lleidatanes

Les vies de la província han registrat tretze víctimes mortals entre el 21 de juny i l’11 de setembre, per les vuit que es van comptabilitzar en el mateix període de l’any passat

Cues ahir a l’A-2 al seu pas per Tàrrega després d’un dels sinistres.

Cues ahir a l’A-2 al seu pas per Tàrrega després d’un dels sinistres.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les carreteres de les comarques de Lleida han viscut un estiu negre amb tretze víctimes mortals (en dotze accidents), cinc més que en el mateix període de l’any passat, segons el balanç que va presentar ahir el Servei Català de Trànsit. D’aquesta manera, Lleida ha registrat un terç dels accidents mortals que s’han produït a Catalunya entre el 21 de juny i l’11 de setembre.

La directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech, va destacar els accidents amb diverses víctimes com a factor important d’aquest augment: “Hem observat que s’han registrat més accidents amb més d’una víctima mortal.” També s’ha produït un augment de les col·lisions frontals, que comporten una lesivitat més greu, així com més utilització dels vehicles, la qual cosa pot explicar l’increment de les víctimes mortals. Segons Domènech, “no són dades positives, perquè han suposat un augment de les persones mortes respecte de l’estiu del 2016”. Per la seua banda, el cap de la comissaria general de Mobilitat dels Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, va concretar que la majoria dels accidents mortals s’han produït en vies secundàries, que s’ha detectat un increment de les col·lisions frontals i de les maniobres antireglamentàries, però que, en canvi, s’ha observat un ús més gran dels cinturons de seguretat.

D’altra banda, les carreteres de Ponent van registrar ahir diversos sinistres, alguns provocats per la pluja. Dos d’aquests, que es van saldar sense ferits, es van produir a primera hora de la tarda a l’A-2, a l’altura de Tàrrega, i van provocar retencions quilomètriques. Al seu torn, dos persones van resultar ferides en una sortida de via a la C-13 al seu pas per Llavorsí, i una tercera, a Castelló de Farfanya. Al matí, a l’A-2, a l’altura de Lleida, un camió va fer la tisora.

tracking