SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Guissona crea 70 places de zona blava i ja són 12 els municipis amb pàrquing regulat

Habilita un estacionament gratuït amb límit de noranta minuts als voltants del centre històric || Localitats com Alcarràs, Agramunt o Solsona compten amb espais similars en zones cèntriques

Les zones blaves d’estacionament que s’han habilitat a Guissona.

Les zones blaves d’estacionament que s’han habilitat a Guissona.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guissona ha habilitat setanta places de zona blava per a estacionament de vehicles a l’entorn del centre històric i se suma a onze municipis més de Lleida a implantar la zona regulada. L’ajuntament ja ha pintat aquests espais al Raval Notari Ramon Faus i se sumen als ja existents a la plaça de l’Ajuntament i el carrer Eduard Camps, que entren ara en funcionament. Tots aquests estacionaments són gratuïts i tenen una limitació horària de 90 minuts; una vegada transcorregut aquest temps, s’aplica una sanció de 60 euros. Segons l’edil d’Urbanisme, Àngel Masanés, es pretén una rotació de vehicles més gran en els accessos a la zona comercial.

En altres municipis de Lleida com Alcarràs i Almacelles també hi ha zones de pàrquing gratuït limitat i es contemplen sancions en cas de superar el límit marcat per les ordenances. L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, va apuntar que en el seu municipi hi ha unes trenta places de pàrquing en què es pot estacionar durant tres quarts d’hora com a màxim.

Estacionaments gratuïts amb límit de temps per afavorir els accessos als eixos comercials

El primer edil va assegurar que es van instal·lar fa cinc anys per “afavorir el comerç local”. A Solsona, als carrers pròxims als eixos comercials de la ciutat hi ha al voltant de 200 places per a vehicles on es limita l’estacionament durant dos hores de dilluns a dissabte i també contemplen multes, en aquest cas de 90 euros, encara que la sanció es redueix fins als 6 euros si s’abonen durant les primeres 24 hores.

A Lleida hi ha aproximadament 4.500 places de zona blava repartides per tota la ciutat. A la Segarra i a l’Urgell únicament hi ha zones blaves de pagament a Tàrrega, 273, i a Cervera, 130. A Agramunt també hi ha més de mig centenar de zones blaves horàries gratuïtes.

Així mateix, a la Noguera hi ha un espai de pagament a la plaça Mercadal i el carrer Miracle de Balaguer, mentre que a l’Alt Urgell hi ha 500 places a la capital de la comarca i a Mollerussa, 500 més a la plaça Manel Bertran i el centre de la localitat. A la Pobla de Segur es va habilitar un espai de control horari a l’entorn de l’església (vegeu el desglossament). A Guissona, per als estacionaments més llargs s’ha portat a terme l’obertura de diversos pàrquings públics gratuïts. L’últim obrirà la setmana que ve al carrer del Tint, amb quinze places. Així, a petició d’una empresa de la zona, l’ajuntament ha aconseguit la cessió gratuïta i temporal d’una finca per ubicar el nou pàrquing.

Es tracta d’una prova pilot que va començar a finals del 2016 que, segons assenyala l’alcalde, Lluís Bellera, ha tingut una bona acollida durant l’estiu i facilita l’accés als comerços i serveis de la localitat.

Prova pilot de control horari a la PoblaA la Pobla de Segur s’ha habilitat una zona de pàrquing amb control horari a l’avinguda Sant Miquel del Pui, on hi ha espai per fins a sis vehicles, que poden estacionar-hi durant vint minuts.

tracking