SEGRE

PROJECTES INSTAL·LACIONS

L’oposició d’Alfarràs, amb majoria, ‘tomba’ la recuperació de Mitasa

Al ser un projecte “desmesurat” i “faraònic”

Estat actual de les instal·lacions de la fàbrica Mitasa.

Estat actual de les instal·lacions de la fàbrica Mitasa.MAGADALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pla d’ús i gestió per recuperar l’antiga fàbrica tèxtil Mitasa d’Alfarràs no convenç els sis regidors de l’oposició, amb majoria a l’ajuntament (quatre són del PDeCAT, un d’ERC i la regidora no adscrita Emmanuelle Samper) davant els cinc de l’equip de govern socialista encapçalat per Kleber Esteve. La primera raó són els 4 milions d’euros que suposarà rehabilitar tot el complex que preveu restaurar la nau central modernista de finals del segle XIX, naus per a empreses i un bosc urbà, entre altres instal·lacions (vegeu el diari SEGRE de diumenge). Segons el portaveu del PDeCAT, Joan Carles Garcia Guillamon, “la realitat del poble és una altra i hi ha altres coses prioritàries com arreglar la xarxa d’aigua per no perdre’n més del 50 per cent que es filtra per les fissures i esquerdes. A més, no hi ha empreses que vulguin instal·lar-se en aquesta zona, tampoc la piscifactoria Pinyana, que ha descartat fer-ho”, va recalcar.

Per la seua part, el regidor d’ERC, Josep Maria Masich, va afegir que per abordar qualsevol actuació és necessari un estudi geotècnic seriós de la zona. Masich, geòleg de formació, va remarcar que la fàbrica és a sobre d’una zona de guixos que s’està enfonsant. “Ja quan funcionava, a l’empresa hi havia continus problemes de filtracions a causa d’aigües subterrànies que la feien inestable.”

Tots coincideixen que no hi haurà recursos per sufragar els quatre milions que costa l’actuació

Per la seua part, Samper va indicar que no hi ha ni hi haurà diners a l’ajuntament per dur a terme un projecte faraònic com aquest.

Esteve, que va presentar ahir a la nit el pla d’ús als edils, va remarcar que l’esmentat pla, en el qual s’han invertit 10.000 €, segons l’oposició, es debatrà en un ple i “serà llavors quan podran paralitzar-lo, com totes les iniciatives que es plantegen”.

tracking