SEGRE

SUBMINISTRAMENTS ELECTRICITAT

Ajuntaments denuncien encara microtalls i Empresa inicia expedients informatius

Responsables comarcals consideren que la companyia encara no ha fet una intervenció suficient || La Generalitat creu que hi ha dèficits sense reparar que generen la interrupció del servei

Els treballs que els operaris d’Endesa duen a terme a la xarxa de mitja tensió de Palou.

Els treballs que els operaris d’Endesa duen a terme a la xarxa de mitja tensió de Palou.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La majoria de comarques de Lleida que l’últim any han fet arribar les queixes a la Generalitat per freqüents microtalls de llum que pateixen els seus municipis protesten perquè els continuen patint, tret de la Segarra i el Jussà, on ja es duen a terme millores i han descendit. A mitjans d’agost una desena de pobles de la Noguera van tornar a patir talls de llum enmig de la campanya turística d’estiu. El delegat d’Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo, va recordar ahir sobre això que “estem fent les comprovacions tècniques i obrint expedients informatius ja que hi ha una sèrie d’incorreccions de les quals informarem Endesa”, va puntualitzar. Cal recordar que el Govern català està auditant la xarxa elèctrica en els municipis que pateixen microtalls per conèixer les causes pels quals es produeixen després de les queixes dels ajuntaments atesos els problemes que generen en el sector industrial, comercial i turístic.

Quant a la sanció de 2,8 milions que el Govern de la Generalitat proposa imposar a Endesa per les apagades del mes de març arran de la nevada d’aquell mes (vegeu SEGRE del dia 23), els consells de les comarques afectades pel tall de subministrament que va deixar 72 pobles sense llum a la Segarra, l’Urgell, el Pla, la Noguera, Segrià, Jussà i les Garrigues consideren que les línies no estan en condicions i coincideixen que si tornés a passar alguna cosa similar les conseqüències serien les mateixes ja que “les reformes principals estan per fer, no s’han destinat les inversions necessàries i han passat molts anys sense intervenir en les infraestructures”. Remarquen que “si es cobra el rebut de llum, és lògic que el servei sigui competent i ara no ho és”. Per aquesta raó, alguns creuen que la sanció està justificada, mentre que a d’altres el que els interessa és que serveixi d’esperó per actuar sense més demora.

Per la seua part, Endesa presentarà demà els dispositius per protegir les aus a la línia d’alta tensió que uneix les subestacions de Tàrrega i Mollerussa.

Treballs a la xarxa de baixa i mitja tensió en pobles de la Segarra Aquesta setmana han començat a la població de Palou, al municipi de Torrefeta i Florejacs, a la comarca de la Segarra, les obres de renovació de la xarxa de baixa i mitja tensió. Els operaris substitueixen l’antic cablatge de coure per un d’alumini i porten també a cap la renovació de femelles d’orelles i altres equipaments que havien quedat obsolets des de feia dècades. Segons va explicar l’alcaldessa, Núria Magrans, és previst que una vegada finalitzin els treballs a Palou es portin a terme en altres poblacions del municipi com la de Llor i Sedó. Fa unes setmanes es van portar a terme els treballs en els municipis de Montoliu i la Guàrdia-Lada, al sud de la comarca de la Segarra i on l’afectació dels talls i els microtalls de corrent eren molt habituals. Els treballs s’emmarquen dins de la partida de 400.000 euros que Endesa va anunciar a finals d’abril per renovar la xarxa de baixa tensió i evitar incidències.

tracking